Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Αίγυπτος θα αρχίσει να δέχεται ρούβλια για να τονώσει τον τουρισμό από τη Ρωσία
Προορισμοί

Η Αίγυπτος θα αρχίσει να δέχεται ρούβλια για να τονώσει τον τουρισμό από τη Ρωσία

Με στόχο την ώθηση της τουριστικής βιομηχανίας της Αιγύπτου και την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών από τη Ρωσία, η Αίγυπτος εξετάζει το ενδεχόμενο των πληρωμών των Ρώσων να γίνεται με ρούβλια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού διεθνούς ταξιδιωτικού πράκτορα Tez Tours, στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν το ρωσικό ρούβλι στη λίστα των ξένων νομισμάτων που επιτρέπονται και γίνονται δεκτά για νόμιμες πληρωμές στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου.

Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι προφανώς ελπίζουν ότι η κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει να δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία της χώρας και να φέρει περισσότερους επισκέπτες από τη Ρωσία.

Η Tez Tours δε διευκρίνισε την τεχνική του τρόπου με τον οποίο ακριβώς οι αιγυπτιακές τράπεζες θα αποδεχτούν το ρωσικό νόμισμα, αλλά είπε ότι σχεδιάζεται να εγκατασταθούν “ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές σε υποκαταστήματα τραπεζών” για αυτόν τον σκοπό, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, δηλαδή ακριβώς στην αρχή της υψηλής τουριστικής περιόδου της Αιγύπτου.

Η παροχή ευκαιριών σε ταξιδιωτικές εταιρείες και ξενοδοχεία που δέχονται ρούβλια για πληρωμή σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες θα έχει αναμφίβολα θετικό αντίκτυπο στην τουριστική ροή στην Αίγυπτο από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Αίγυπτος παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών μεταξύ των Ρώσων ταξιδιωτών για την φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο με μερίδιο 46% των συνολικών κρατήσεων.

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο αυξήθηκε στο ένα εκατομμύριο κατά το δ’ τρίμηνο του 2021, μετά την επανέναρξη των ρωσικών εμπορικών και τσάρτερ πτήσεων προς τα αιγυπτιακά θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας Sharm El-Sheikh και Hurghada.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024