Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΗ Αριστοτελική Σύμπραξη παρουσιάζει ένα νέο και πιστοποιημένο προιόν
Προορισμοί

Η Αριστοτελική Σύμπραξη παρουσιάζει ένα νέο και πιστοποιημένο προιόν

Αριστοτελική Σύμπραξη

Τα Αυγά Κουλιώτσα, πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα, επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ανατολική Χαλκιδική, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και γαστρονομία.

Αυγά Κουλιώτσα, ένα νέο, πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας τοπικό προϊόν από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη, δίνει το «πράσινο φως» στην επιχείρηση από τη Μεγάλη Παναγία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ακόμη μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Πρόκειται για οικογενειακή φάρμα στους λόφους του οικισμού, όπου εκτρέφονται κοτόπουλα. Ο ιδιοκτήτης Παντελής φροντίζει η τροφή τους να περιλαμβάνει περισσότερο καλαμπόκι και ντόπιο σιτάρι. Όσες φορές η ζήτηση δεν μπορεί να καλύψει την παραγωγή, αναζητά αυγά από γειτονικές ή μακεδονικές φάρμες, οι οποίες πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητας.

Τα Αυγά της Μεγάλης Παναγίας διοχετεύονται σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής. Η μικρή χιλιομετρική απόσταση της φάρμας από τις ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και από τις επιχειρήσεις εστίασης επιτρέπει στο πτηνοτροφείο να διακινεί μόνο πολύ φρέσκο προϊόν. Παράλληλα, τα Αυγά διοχετεύονται σε πολλές επιχειρήσεις της Σιθωνίας, της Κασσάνδρας, της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας εν γένει.

Τα Αυγά της Μεγάλης Παναγίας είναι πιστοποιημένα με το σύστημα διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και ποιότητας των τροφίμων (HACCP) και ως εκ τούτου διανέμονται με πιστοποιημένα αυτοκίνητα – ψυγεία, ενώ όταν συλλέγονται αποθηκεύονται σε ειδικούς θαλάμους.

Το Σεπτέμβριο του 2024 η επικεφαλής chef του KOUZINA, Ντίνα Νικολάου, σε συνεργασία με το chef ambassador της Ανατολικής Χαλκιδικής, Τάσο Παρασκευαίδη, θα δημιουργήσει δύο συνταγές, οι οποίες θα παρουσιασθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του KOUZINA στη Μεγάλη Παναγία, την Ιερισσό και την Αρναία: η μία θα παντρέψει τα αυγά με τα παραδοσιακά λουκάνικα και τα άγρια χόρτα περιοχής και η δεύτερη θα τα συνδυάσει με τα τρυφερά μπριζολάκια μαύρου χοίρου, ο οποίος εκτρέφεται στη Βαρβάρα και στο Χολομώντα. Οι συνταγές θα διοχετευθούν από την Αριστοτελική Σύμπραξη σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, προκειμένου να ενταχθούν στις κάρτες μενού και στα πρωινά ξενοδοχείων.

«Είναι η λογική της Σύμπραξης και η χαρά της δημιουργίας νέων προιόντων μέσα από τα ίδια τα τοπικά προϊόντα μας», αναφέρει η Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη, Μαρία Πάππα. «Ανακαλύπτοντας νέους παραγωγούς, ανακαλύπτουμε τον τόπο και ενισχύουμε το επί μέρους branding».

Η Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη αποτελεί μια ισχυρή επαγγελματική ομάδα 174 επιχειρηματιών που εμπλέκονται με τον τουρισμό και την εστίαση.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024