Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Χαλκιδική είναι πλέον αναγνωρίσιμος τόπος διακοπών από τους Ιταλούς
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική είναι πλέον αναγνωρίσιμος τόπος διακοπών από τους Ιταλούς

Σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον ιταλικό Tour Operator Aternum για το πρόγραμμα 'Calcidica On Line' με πτήσεις charter από την κεντρική Ιταλία – Πεσκάρα με προορισμό τη Χαλκιδική.

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των Ιταλών για τη Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού “ΒΙΤ 2014“. Η Χαλκιδική συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου παρουσιάστηκαν όλες οι ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Μετά από πολυετή παρουσία, επιμονή και υπομονή, η Χαλκιδική έγινε ένας αναγνωρίσιμος τόπος διακοπών και ανήκει πλέον στη λίστα των ανερχόμενων προορισμών για την ιταλική αγορά, σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργος Μπρουτζάς, βράβευσε όλο το team του περιοδικού “MARCOPOLO” για αφιέρωμά του στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η διευθύντρια Lia D’Angiolino, η δημοσιογράφος Elisabetta Canoro και ο φωτογράφος Piergiorio Pironne. Η διεύθυνση του περιοδικού και της TV MARCOPOLO εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής με νέα project για το 2014-2015.

Μία ακόμη σημαντική επαφή έγινε με την επίσημη εφημερίδα των Γραφείων Ταξιδιών στην Ιταλία Agenzia di Viaggi (1965). Η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια της εφημερίδας Cristina Ambrosini πήρε συνέντευξη από τον κ. Μπρουτζά και την Loredana Rinaldi ιδιοκτήτρια του Tour Operator Nessie Viaggi – Milano (taylor-made Grecia), το οποίο προωθεί ως Νο1 προορισμό τη Χαλκιδική.

Μεγάλα τουριστικά περιοδικά αναγνωρισμένα στην ιταλική αγορά όπως τα Dove, Bell’ Europa & In Viaggio και Milano da Bere, είχαν ενδιαφέρουσες συνομιλίες με τα στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και οι προτάσεις τους θα εξεταστούν για μελλοντική συνεργασία.

Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ΒΙΤ 2014 ο κ. Μπρουτζάς και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Χαλκιδικής στην ιταλική αγορά κα Ελένη Σαρικώστα συναντήθηκαν με την εμπορική ακόλουθο του προξενείου της Ελλάδας στο Μιλάνο κα Σοφία Πουγούνια, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας της Χαλκιδικής στην υταλική αγορά, αλλά και τις δυνατότητες συμμετοχής της Χαλκιδικής στην EXPO 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο 1η Μαΐου-31 Οκτωβρίου 2015 με γενικό σύνθημα “Feeding the planet – Energy for life”.

Επίσης σε λίγες μέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ιταλικό Tour Operator Aternum για το πρόγραμμα “Calcidica On Line” με πτήσεις charter από την κεντρική Ιταλία – Πεσκάρα με προορισμό την Χαλκιδική.

Τέλος, σημαντικές ήταν οι επαφές με Tour Operator και γραφεία από το χώρο του εναλλακτικού τουρισμού, κυρίως ποδηλάτων και moto club, για την οργάνωση fam trip στη Χαλκιδική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024