Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ Χαλκιδική προβάλει τα περιπατητικά της μονοπάτια στην Ολλανδική αγορά
Εναλλακτικός Τουρισμός

Η Χαλκιδική προβάλει τα περιπατητικά της μονοπάτια στην Ολλανδική αγορά

peripatitikos tourismos

Από τις 27 έως τις 30 Μαΐου 2024, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και το γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών φιλοξένησαν συντάκτες του ολλανδικού περιοδικού Wandel Magazine για να εξερευνήσουν τα μονοπάτια της Χαλκιδικής.

Από τις 27 έως τις 30 Μαΐου 2024, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών φιλοξένησε τους 2 συντάκτες, κ.κ. Joannes Maria Josef Farjon και Bert Herman Jan Stok, του περίφημου ολλανδικού περιοδικού πεζοπορίας Wandel Magazine, προκειμένου να εξερευνήσουν τα μαγευτικά μονοπάτια στη Χαλκιδική.

Οι δημοσιογράφοι διέσχισαν μερικές από τις πιο εμβληματικές διαδρομές της Χαλκιδικής, όπως το Αριστοτελικό μονοπάτι, που πήρε το όνομα του από τον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο οποίος κατάγεται από τα Αρχαία Στάγειρα και ενώνει τον αρχαιολογικό χώρο με το πάρκο του Αριστοτέλη, το μονοπάτι Σάνη-Σίβηρης που διασχίζει την δυτική χερσόνησο της Κασσάνδρας, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και απομονωμένους όρμους, καθώς και το Μονοπάτι Πόρτο Κουφό, που παρέχει μια μοναδική οπτική του γραφικού όρμου του Πόρτο Κουφό, του μεγαλύτερου σε βάθος και ασφαλέστερου φυσικού λιμανιού της Ελλάδος γνωστό για τα κρυστάλλινα νερά του και τους δασώδης λόφους.

Το press trip προσέφερε στους δημοσιογράφους του Wandel Magazine την ευκαιρία να βιώσουν το πλούσιο μωσαϊκό τοπίων που έχει να προσφέρει η Χαλκιδική. Περπάτησαν μέσα σε καταπράσινα δάση, ανέβηκαν σε γραφικά βουνά και διέσχισαν κατά μήκος μαγευτικές ακτογραμμές, απολαμβάνοντας παράλληλα τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Το στοχευμένο ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάδειξης της Χαλκιδικής ως προορισμού για περιπατητικές διαδρομές και ξεχωριστές εμπειρίες.

Το άρθρο αναμένεται να δημοσιευτεί το Δεκέμβριο του 2024 με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τις μαρτυρίες των έμπειρων πεζοπόρων/δημοσιογράφων, εμπνέοντας τους Ολλανδούς -και όχι μόνο- λάτρεις της φύσης, να εξερευνήσουν τα μοναδικά μονοπάτια της Χαλκιδικής και να την αναδείξουν ως κορυφαίο προορισμό πεζοπορίας στην Ευρώπη.

Το Wandelmagazine είναι το πιο γνωστό περιοδικό για hiking στην Ολλανδία και το Βέλγιο, κυκλοφορεί πέντε φορές το χρόνο και αναφέρεται σε διαδρομές και προτάσεις στην Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι αναγνώστες του Wandelmagazine είναι ενεργοί πεζοπόροι, άνδρες και γυναίκες κατά μέσο όρο 35 έως 65 ετών, υψηλού οικονομικού επιπέδου που ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την πολιτιστική κληρονομιά και τη φύση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024