Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Χαλκιδική προβάλλεται ως οδικός και εναλλακτικός προορισμός στην έκθεση F.RE.E του Μονάχου
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική προβάλλεται ως οδικός και εναλλακτικός προορισμός στην έκθεση F.RE.E του Μονάχου

Η Χαλκιδική, στο πλαίσιο της στοχευμένης τουριστικής προβολής της στη Γερμανία, παρουσίασε το καινούριο δίκτυο μονοπατιών Halkidiki Routes που ετοιμάζει, καθώς και τις υπόλοιπες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει ο προορισμός.

Η Χαλκιδική -για 2η συνεχή χρονιά- συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού F.RE.E. που  πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, από τις 20 ως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Η F.RE.E. είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στην Βαυαρία, με ιδιαίτερη έμφαση στον οδικό τουρισμό και σε εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, πεζοπορία, αγροτουρισμός και θαλάσσια σπορ, wellness & spa. Με οκτώ αίθουσες και μια εκθεσιακή περιοχή περίπου 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η φετινή διοργάνωση θεωρείται  η μεγαλύτερη ενώ η επισκεψιμότητα της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία ξεπερνώντας τα 140.000 άτομα.

Η Χαλκιδική, στο πλαίσιο της στοχευμένης τουριστικής προβολής της στη Γερμανία, παρουσίασε το καινούριο δίκτυο μονοπατιών Halkidiki Routes που ετοιμάζει, καθώς και τις υπόλοιπες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει ο προορισμός, όπως θαλάσσια σπορ, scuba diving, sailing κ.λπ. Παράλληλα, πρόβαλλε και ανέδειξε τις άριστες υποδομές που διαθέτει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους οδικούς επισκέπτες με την προβολή των κάμπινγκ του νομού. Η Χαλκιδική υποδέχεται κάθε χρόνο πάνω από 400.000 επισκέπτες που έρχονται οδικώς με τον αριθμό των Γερμανών campers να αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Χαλκιδική αποτελεί για αυτούς ιδανικό προορισμό καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και συνδυάζει εξωτικές παραλίες, δραστηριότητες στη φύση, μοναδικά αξιοθέατα και γαστρονομία. Προσθέτοντας στις οδικές και τις αεροπορικές αφίξεις στη Χαλκιδική, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών ανέρχεται στις 350.000 και αποτελεί την πρώτη εθνικότητα σε αφίξεις.

Στις 5 μέρες που διήρκησε η έκθεση, η προσέλευση του κοινού στο περίπτερο της Χαλκιδικής ήταν εντυπωσιακή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε ποσοστό άνω του 60% από τους συνολικά 800 επισκέπτες που ζήτησαν πληροφορίες, είχαν επισκεφτεί τη Χαλκιδική τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν. Πέρα από τα κάμπινγκ, ενδιαφέρον υπήρχε για όλες τις κατηγορίες των καταλυμάτων της Χαλκιδικής. Η περιοχή της Βαυαρίας διαθέτει καθημερινή αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με την Aegean Airlines και την Eurowings.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και πρόεδρο της ΠΟΞ, κ. Γρηγόρη Τάσιο, τον πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής κ. Αντώνη Δεληδημητρίου και τη διευθύντρια Marketing του Οργανισμού, κα Τάνια Ακριτίδου. Ο κ. Τάσιος, σε συνέντευξη του στο γερμανικό κανάλι RTL, μίλησε για τις ομορφιές της Χαλκιδικής και την ανάπτυξη του οδικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν εκτός των άλλων και η γενική πρόξενος στο Μόναχο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο εμπορικός ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου στο Μόναχο κ. Νικόλαος Μπελίας, με τον οποίο συζητήθηκαν και οι δυνατότητες εμπορικών συμφωνιών για τα προϊόντα της Χαλκιδικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024