Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Χαλκιδική στοχεύει τους εναλλακτικούς τουρίστες στη TourNatur 2016
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική στοχεύει τους εναλλακτικούς τουρίστες στη TourNatur 2016

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας ότι ο εναλλακτικός τουρισμός είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως (μόνο οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισ. ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σύμφωνα με το Γερμανικό Οργανισμό Hiking), παρουσίασε τη Χαλκιδική ως ένα προορισμό που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της φύσης.

Ανάμεσα σε 5.000 προορισμούς και πάνω από 260 εκθέτες, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TourNatur στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προβάλλοντας τη λιγότερη γνωστή πλευρά της Χαλκιδικής. Στόχος της Χαλκιδικής, η ανάδειξη του προορισμού και η στοχευμένη προσέλκυση τουριστών που θα βοηθήσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η έκθεση TourNatur θεωρείται η πιο σημαντική έκθεση περιπατητικού και outdoor activities τουρισμού. και προσελκύει επισκέπτες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη που ενδιαφέρονται για διακοπές που συνδυάζουν πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση. Η έκθεση φέτος, που ξεπέρασε τους 40.000 επισκέπτες φέτος σύμφωνα με τους διοργανωτές, και πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Messe Dusseldorf Exhibition Center στο Dusseldorf στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Χαλκιδική στη δεύτερη της συμμετοχή και όντας πλέον ένας αναγνωρίσιμος προορισμός, κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και παρουσίασε στο κοινό τις μοναδικές περιπατητικές της διαδρομές, οι οποίες συνδυάζουν τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου και την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Στις συναντήσεις με ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εναλλακτικές εκδρομές στην Ελλάδα, (κυρίως) στη Νότια, αλλά όχι στη Χαλκιδική, εκτός από τα ορεινά μονοπάτια του Χολομώντα, τους ημιορεινούς και παραθαλάσσιους περιπάτους στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μονοπάτι που συνδέει την Ολυμπιάδα με τα Αρ. Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική με αφορμή και τα “επετειακά έτη Αριστοτέλη 2016-2017”.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας ότι ο εναλλακτικός τουρισμός είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως, (μόνο οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισ. ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σύμφωνα με το Γερμανικό Οργανισμό Hiking), παρουσίασε τη Χαλκιδική ως ένα προορισμό ο οποίος εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της φύσης, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, εποχές που ενδείκνυνται για φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Η ελληνική παρουσία ήταν και φέτος έντονη με τη συμμετοχή 7 Περιφερειών και 30 εκθετών (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος). Οι ελληνικές περιφέρειες, μέσα από τη συμμετοχή τους σε ειδικές εκθέσεις, όπως η TourNatur, προσπαθούν να διεκδικήσουν ένα σημαντικό μερίδιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς με την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν νέους εναλλακτικούς προορισμούς.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Dusseldorf, κ. Γρηγόρης Δελαβεκούρας, ο οποίος συνομίλησε με τη διευθύντρια Μάρκετινγκ του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κα Τάνια Ακριτίδου, το στέλεχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Μαριάννα Σκουλαρικά και την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας, κα Ευαγγελία Ξυπτερα-Λάμπρου όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και η προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, ως εναλλακτικός προορισμός και δήλωσε αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης της προσπάθειας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023