Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Ελαφόνησος γίνεται FAME – Το σχέδιο για την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας
Food Art Movement Energy

Η Ελαφόνησος γίνεται FAME – Το σχέδιο για την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας

«Η Ελαφόνησος αποτελεί τα τελευταία χρόνια παράδειγμα προορισμού που συνδυάζει την ελκυστικότητα με την ποιότητα».

Τα βασικά πεδία διαλόγου με πολίτες και επισκέπτες μέσω του έργου FAME Road καταθέτει ο Δήμος Ελαφονήσου, παρουσιάζοντας σε κωδικοποιημένη μορφή την ταυτότητα του προορισμού σε ότι αφορά στη φυσιογνωμία, τις προοπτικές, τα ενδιαφέροντα, τον πολιτισμό, την ιστορία και τη μυθολογία του νησιού.

Το έργο Food Art Movement Energy – The road to country experience, και ακρωνύμιο “FAME Road”,του προγράμματος Interreg Greece Italy της Ε.Ε., αποτελεί το «δρόμο» για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού σχήματος, μέσω του οποίου οι περιοχές που συμμετέχουν συνεργάζονται προς μια κοινή κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας το ίδιο όραμα. Βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, μέσα από τέσσερις πυλώνες, τους λεγόμενους F.A.M.E, οι οποίοι και συνθέτουν το ακρωνύμιο του έργου:

  • Food (τοπικά προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα)
  • Art (τέχνη και πολιτισμός)
  • Movement (βιώσιμη κινητικότητα)
  • Energy (πράσινη ενέργεια)

To έργο FAME Road προβλέπει στην ενεργοποίηση των πολιτών και των κοινωνικών φορέων – Citizen Driven Destination Building – να αναπτύξουν έναν προορισμό με δικές τους ιδέες.

Σε δήλωσή της, η δήμαρχος Ελαφονήσου τόνισε: «Η Ελαφόνησος αποτελεί τα τελευταία χρόνια παράδειγμα προορισμού που συνδυάζει την ελκυστικότητα με την ποιότητα. Τόσο η ελκυστικότητα που απευθύνεται στους επισκέπτες όσο και η ποιότητα που αφορά και τους κατοίκους της εναρμονίστηκαν με τις τάσεις που αναδείχθηκαν σε ότι αφορά τα κριτήρια επιλογής ενός τόπου είτε για διακοπές είτε για διαμονή είτε και για επενδύσεις. Και αυτό γιατί  συνδυάζει ένα αξιόλογο επενδυτικό προορισμό, έναν ιδανικό τόπο καινοτόμου επιχειρηματικής και εναλλακτικής δράσης, αλλά και έναν όμορφο τόπο αμιγούς κατοικίας.

Βασικός παράγοντας επιτυχίας ήταν και παραμένει ότι το νησί έχει απόλυτα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την πληθώρα των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών. Έχοντας λοιπόν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, καταθέτουμε τα θεματικά πεδία ενδιαφέροντος του νησιού με στόχο να τα καταστήσουμε αντικείμενο ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ πολιτών και επισκεπτών, στο πλαίσιο του προγράμματος FAME Road.

Γιατί βασική μας επιδίωξη είναι η συμμετοχική διάδραση με ιδέες και διαλόγους που θα συνεισφέρουν καλύτερα και θα δείξουν τον ασφαλή δρόμο της ανάδειξης του νησιού στο ελληνικό και το ξένο κοινό. Άλλωστε, ο χαρακτήρας του οικογενειακού προορισμού θα πάρει μέσα από αυτή τη διαπολιτισμική διαδικασία τη σωστή του διάσταση, αφού το νησί είναι φιλικό προς το περιβάλλον, έχει βαθειά ιστορική και πολιτισμική παράδοση και διατηρεί μέχρι σήμερα ανέγγιχτες τις παραδόσεις, μακριά από κάθε αλλοίωση που θα επέφερε μια απότομη και ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024