Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Ελλάδα 'Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός του 2021' στα αμερικανικά Tested Reader Survey Awards
Προώθηση προορισμού

Η Ελλάδα 'Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός του 2021' στα αμερικανικά Tested Reader Survey Awards

Οι συντάκτες του 'Global Traveler', ειδικότερα για την Ελλάδα σημειώνουν πως 'είτε πρόκειται για την πρώτη είτε για την εικοστή επίσκεψή σας στη χώρα, βεβαιωθείτε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στον κατάλογο των προορισμών όπου θα ταξιδέψετε όσο πιο σύντομα μπορείτε'.

Μια ακόμα κορυφαία διάκριση απέσπασε η Ελλάδα στις ΗΠΑ το 2021, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού στην ιδιαίτερα απαιτητική αμερικανική τουριστική αγορά. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αναδείχθηκε ως ο “Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός” διεθνώς (Best Tourism Destination) στα Tested Reader Survey Awards, που διοργανώθηκαν φέτος για 18η χρονιά από το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό “Global Traveler“. Στην ίδια κατηγορία, την 2η θέση κατέλαβε η Ιταλία, την 3η η Ισπανία, την 4η η Ιρλανδία και την 5η η Νότια Αφρική.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αποσπά τη συγκεκριμένη διάκριση στα Tested Reader Survey Awards, ενώ υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο είχαν προηγηθεί οι διακρίσεις στα Readers’ Choice Awards 2021 του αμερικανικού εκδοτικού οργανισμού “Worth” και στα Travvy Awards 2021, τα οποία θεωρούνται ως τα Όσκαρ της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας.

“Ταξιδέψτε στην Ελλάδα όσο πιο σύντομα μπορείτε”
Με αφορμή την ανακοίνωση των βραβείων, οι συντάκτες του “Global Traveler” αναφέρουν ότι το 2021 “όλοι οι παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας ξεπέρασαν τα όριά τους προκειμένου να κρατήσουν τον κόσμο ‘ανοικτό’, όσο αυτό ήταν εφικτό, και αποτελεί τιμή για μας να τους επιβραβεύσουμε”.

Ειδικότερα για την Ελλάδα σημειώνουν πως “είτε πρόκειται για την πρώτη είτε για την εικοστή επίσκεψή σας στη χώρα, βεβαιωθείτε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στον κατάλογο των προορισμών όπου θα ταξιδέψετε όσο πιο σύντομα μπορείτε”.  

Οι νικητές στα Tested Reader Survey Awards προκύπτουν μετά από δημοσκόπηση που πραγματοποιεί το περιοδικό μεταξύ των αναγνωστών του, οι οποίοι δηλώνουν τις προτιμήσεις τους σε 80 κατηγορίες που σχετίζονται με τα ταξίδια, όπως αγαπημένοι προορισμοί σε όλον τον κόσμο, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών/τουριστικών υπηρεσιών κ.ά. Η φετινή έρευνα διενεργήθηκε από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και σε αυτήν έλαβαν μέρος περισσότεροι από 22.000 αναγνώστες.

Το “Global Traveler” έχει μέση κυκλοφορία 550.000 τευχών, με το αναγνωστικό του κοινό, που κατά 50% αποτελείται από ιδιοκτήτες ή στελέχη μεγάλων εταιρειών, να ταξιδεύει αεροπορικώς κατά μέσο όρο 9 φορές τον χρόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ και 11 φορές κατά την τελευταία τριετία σε διεθνείς προορισμούς. Επίσης, άνω του 55% των αναγνωστών πραγματοποιεί ετησίως 60 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

Η τελετή για την απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στο Beverly Hills του Λος Άντζελες την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ενώ το ελληνικό βραβείο θα παραλάβει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ & Καναδά, κ. Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024