Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Γαλλία ξεκινά την επιβολή υποχρεωτικών covid test για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα
Αεροπορικές κυρώσεις

Η Γαλλία ξεκινά την επιβολή υποχρεωτικών covid test για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Με αυτή της την απόφαση, η Γαλλία γίνεται η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που επιβάλλει αυστηρούς νόμους στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Με τον Covid-19 να καλπάζει στην Κίνα, η μία χώρα μετά την άλλη προσπαθούν να ελέγξουν τις διεθνείς εισροές τους, ώστε να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση. Μάλιστα η Γαλλία έκανε έκκληση προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να ζητούν αρνητικό τεστ για τον Covid-19 από τους κινέζους ταξιδιώτες.

Ειδικότερα, από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, η Γαλλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19,  στο οποίο θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και 48 ώρες πριν από την αναχώρηση τους.

Σημειώνεται πως από τις ευρωπαϊκές χώρες, μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ζητήσει κάτι ανάλογο, διότι αξιωματούχοι υγείας από τις χώρες μέλη της ΕΕ απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική.

Σύμφωνα με το Reuters αναμένεται το ζήτημα να τεθεί ξανά επί τάπητος αυτή την εβδομάδα.

«Η Γαλλία θα πιέσει ώστε αυτή η μεθοδολογία να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπράουν, καθώς ο ίδιος και ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον έλεγξαν τις νέες διαδικασίες στο αεροδρόμιο Roissy Charles de Gaulle του Παρισιού.

Υπενθυμίζεται, πως μετά από μια τριετία σε καθεστώς lockdown, το Πεκίνο άλλαξε ξαφνικά πολιτική αποφασίζοντας στις 7 Δεκεμβρίου την άρση, με αποτέλεσμα οι μολύνσεις να εκτοξευτούν ξαφνικά τις τελευταίες εβδομάδες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024