Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Κέρκυρα πρώτος προορισμός με υδατοδρόμιο στην Ελλάδα
Αερομεταφορές

Η Κέρκυρα πρώτος προορισμός με υδατοδρόμιο στην Ελλάδα

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου υπεγράφη από τα Υπουργεία Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και Ναυτιλίας & Αιγαίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία του Υδατοδρομίου της Κέρκυρας. Το υδατοδρόμιο είναι ιδιοκτησίας του Οργανισμoύ Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ, τη δημιουργία του οποίου ανέλαβε, ως ανάδοχος εταιρεία, η Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Το πρώτο υδατοδρόμιο της Ελλάδας στο λιμάνι της Κέρκυρας, ιδιοκτησίας του Οργανισμoύ Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ (τη δημιουργία του οποίου ανέλαβε, ως ανάδοχος εταιρεία, η Ελληνικά Υδατοδρόμια) αδειοδοτήθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία με βάση το νέο Νόμο 4146, και πλέον αποτελεί  τον “πιλότο” για την αδειοδότηση δεκάδων άλλων Υδατοδρομίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου υπεγράφη από τα Υπουργεία Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και Ναυτιλίας & Αιγαίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη λειτουργία του Υδατοδρομίου της Κέρκυρας.

Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο που είχε αναλάβει από τον ΟΛΚΕ ΑΕ, για την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της Ελλάδας στο λιμάνι της Κέρκυρας. Η επίτευξη αυτού του σημαντικότατου στόχου αποτελεί την απαρχή για τη δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου υδατοδρομίων σε στρατηγικά
επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας.

Η ύπαρξη αδειοδοτημένων υδατοδρομίων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία των υδροπλάνων, καθώς με τις κατάλληλες υποδομές τους θα παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη σε ένα πρωτοποριακό μεταφορικό μέσο.

Η Ελληνικά Υδατοδρόμια, με συντεταγμένες κινήσεις και προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία των Υδροπλάνων, στα Υδατοδρόμια που αδειοδοτεί, συνεταιρίσθηκε με την εταιρεία Κ2 SmartJets, η οποία είναι μια ελληνική αεροπορική εταιρεία που κατέχει εγκεκριμένη, από το Υπουργείο Μεταφορών, Άδεια Κοινοτικού Αερομεταφορέα από το 2007 και θα είναι ο Operator των υδροπλάνων.

Ταυτόχρονα η ΟΛΚΕ ΑΕ, που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Υδατοδρομίου της Κέρκυρας, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνικά Υδατοδρόμια συνέστησαν τη μικτή εταιρεία Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ, που θα αναλάβει πλέον τη λειτουργία του Υδατοδρομίου Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια κ. Τάσος Γκόβας, με αφορμή την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, δήλωσε: “Η υπογραφή της Άδειας του Υ/Δ Κέρκυρας από τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Παπαδόπουλο αποτελεί σημαντικότατο γεγονός καθώς βάζει στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ελλάδας τα υδατοδρόμια. Το πρώτο βήμα έγινε και ως γνωστόν η λαϊκή ρήση αναφέρει ότι, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Υπό αυτή την έννοια η αδειοδότηση του πρώτου Υδατοδρομίου της Ελλάδας στην Κέρκυρα αποκτά κομβική σημασία, καθώς θα αποτελέσει τον ‘Οδηγό’, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχων για τα επόμενα υδατοδρόμια. Το Υδατοδρόμιο Κέρκυρας αποτελεί πλέον το ‘σημείο αναφοράς’ για να δημιουργηθεί, εύρυθμα και με ταχείς ρυθμούς, ένα εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων σε νησιωτικές, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές της χώρας μας”.

Τα επόμενα Υδατοδρόμια που η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει αναλάβει να αδειοδοτήσει είναι:
1) Παξών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
2) Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
3) Οθωνών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
4) Πάτρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας)
5) Ρεθύμνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου)
6) Λαυρίου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου)
7) Ηρακλείου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου)
8) Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου)
9) Ραφήνας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας)
10) Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λ. Τ. Χερσονήσου Κρήτης)
11) Σίφνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου)
12) Πόρου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου)
13) Χανίων (ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων)
14) Κατάκολου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου)
15) Ίου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ίου).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024