Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ κερκυραϊκή γαστρονομία ταξιδεύει στην Ευρώπη
Γαστρονομία

Η κερκυραϊκή γαστρονομία ταξιδεύει στην Ευρώπη

Φορείς και παραγωγοί της Κέρκυρας προσκλήθηκαν να αναδείξουν το γαστρονομικό πολιτισμό και τα προϊόντα τους σε Ιταλία και Ολλανδία. Για το 2019 θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, υποδοχή με παραδοσιακά φαγητά, φιλαρμονικές και χορωδίες από τις φιλοξενούμενες χώρες και γαστρονομικές γιορτές σε χωριά του νησιού.

Η επιτυχία του γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα τον περασμένο Μάιο από το Δήμο Κέρκυρας και τους φορείς του νησιού, είχε ισχυρό αντίκτυπο στους εταίρους του και άνοιξε το δρόμο για νέες συνεργασίες. Μετά την εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας που διοργάνωσε το International Center for Wine & Gastronomy στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο, δύο άλλοι στρατηγικοί συνεργάτες του Corfu Food & Wine Festival πρότειναν στο Δήμο της Κέρκυρας την προβολή του στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ προσκάλεσε το Φεστιβάλ και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας να επιδείξουν το γαστρονομικό πλούτο του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs” της Ουτρέχτης τον Ιανουάριο και το Marco Polo System GEIE πρότεινε την παρουσίαση του φεστιβάλ στη Βενετία τον Φεβρουάριο. Και στις δύο περιπτώσεις η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από εξαγώγιμα τοπικά προϊόντα, καθώς μέσα στους στόχους του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η προώθηση τους στο εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος της Κέρκυρας καλεί τους Κερκυραίους παραγωγούς, καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή σε συνάντηση, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων στο  Φαληράκι για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της αποστολής.

Το Corfu Food & Wine Festival είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου της Κέρκυρας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το Σωματείο Εστιατορικών & Συναφών Επιχειρήσεων, την Ένωση Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας, τον AOCTA, τον fedHATTA, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κέρκυρας, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires με τη συνεργασία της Βρετανικής Πρεσβείας, του International Center of Wine & Gastronomy και του Marco Polo System GEIE.

Το φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα, την ΕΡΑσπορ, την ΕΡΤ Κέρκυρας και τις εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Υποστηρικτές του είναι οι εταιρείες Starz Catering, Αμάλθεια, Provil, Comeco, Corfu Sea Farm, Κazianis, Mavromatis, Freshco και Pindos.

Για το 2019, έχουν σχεδιαστεί οι ακόλουθες δράσεις στην Κέρκυρα από 8 έως 12 Μαΐου 2019:

Κύκλος: Κερκυραϊκή Παράδοση

  • Υποδοχή με παραδοσιακά φαγητά, σεφ, φιλαρμονικές, χορωδίες και μουσικές από τις φιλοξενούμενες χώρες.
  • Γαστρονομικές γιορτές σε παραδοσιακά χωριά του νησιού.

Κύκλος: Διεθνείς Επιρροές

  • Διάσημοι σεφ από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Ισραήλ και Κύπρο μαγειρεύουν σε επιλεγμένα εστιατόρια του νησιού.

Κύκλος: Ομηρική Αφήγηση

  • Σεμινάρια και workshops: σε επισκέπτες και ομάδες σπουδαστών σχολών μαγειρικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Καινοτομία στη Γαστρονομία: Πρόσκληση για τη διαγωνιστική παρουσίαση νέων ιδεών στην γαστρονομία.
  • Μια χώρα αφηγείται την ιστορία της: Πρόσκληση στην Ιαπωνία, καθώς το 2019 συμπληρώνονται 120 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα. Ανάδειξη του Ιαπωνικού Πολιτισμού με εκθέσεις στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Ανάδειξη της διαπολιτισμικής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ιαπωνία και την Ιρλανδία, με αφορμή τις περιπτώσεις Λευκάδιου Χερν και Τζέιμς Τζόις.
  • Ομηρική Διατροφή: Αποχαιρετιστήρια μέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη και τις επιρροές της Ομηρικής Κουζίνας με προσκεκλημένους καθηγητές – ιστορικούς της διατροφής.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024