Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ κυβέρνηση των Μαλδίβων απαγορεύει την είσοδο στους Ισραηλινούς τουρίστες λόγω Γάζας
Προορισμός

Η κυβέρνηση των Μαλδίβων απαγορεύει την είσοδο στους Ισραηλινούς τουρίστες λόγω Γάζας

Maldives

Η κυβέρνηση των Μαλδίβων ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου για κατόχους ισραηλινών διαβατηρίων, αντιδρώντας στη δημόσια οργή για τον πόλεμο στη Γάζα.

Η κυβέρνηση των Μαλδίβων, τον δημοφιλή τουριστικό προροισμό στο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού, γνωστό για τις παραλίες με τη λευκή άμμο και τα πολυτελή θέρετρα,  θα απαγορεύσει την είσοδο στους κατόχους Ισραηλινών διαβατηρίων, καθώς η δημόσια οργή στο κατά κύριο λόγο μουσουλμανικό έθνος αυξάνεται για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο πρόεδρος της νησιωτικής χώρας Mohamed Muizzuαποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στα ισραηλινά διαβατήρια”, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του σε δήλωση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πότε θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος.

Ο Muizzu ανακοίνωσε επίσης μια εθνική εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων με τίτλο “Οι Μαλδίβες στην Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη”. Σχεδόν 11.000 Ισραηλινοί επισκέφθηκαν τις Μαλδίβες πέρυσι, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,6% των συνολικών τουριστικών αφίξεων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των Ισραηλινών που επισκέφθηκαν τις Μαλδίβες ήταν μόλις 528 τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, μειωμένος κατά 88% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι σύμμαχοι της κυβέρνησης στις Μαλδίβες ασκούν πίεση στον Muizzu να απαγορεύσει τους Ισραηλινούς ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο της Γάζας.

Οι Μαλδίβες είχαν άρει την προηγούμενη απαγόρευση για τους Ισραηλινούς τουρίστες (στις αρχές της δεκαετίας του 1990) και προχώρησαν στην αποκατάσταση των σχέσεων το 2010. Ωστόσο, οι προσπάθειες εξομάλυνσης ακυρώθηκαν μετά την ανατροπή του προέδρου Mohamed Nasheed τον Φεβρουάριο του 2012.

Israel

Σε απάντηση στην απαγόρευση, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ προέτρεψε τους πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Μαλδίβες να αναχωρήσουν. “Για τους Ισραηλινούς πολίτες που διαμένουν στη χώρα, συνιστάται να σκεφτούν να φύγουν, καθώς εάν βρεθούν σε δύσκολη στιγμή για οποιονδήποτε λόγο, θα είναι δύσκολο για εμάς να βοηθήσουμε”.

Επίσης, δεν επιτρέπεται στους κατόχους Ισραηλινών διαβατηρίων να εισέλθουν στην Αλγερία, το Μπαγκλαντές, το Μπρουνέι, το Ιράν, το Ιράκ, το Κουβέιτ, τον Λίβανο, τη Λιβύη, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και την Υεμένη.

Σε μια ανάρτηση στο X τον περασμένο Μάρτιο, το Κράτος του Ισραήλ είχε σχολιάσει: “We’re good”, ως απάντηση σε μια ανάρτηση σχετικά με τις απαγορεύσεις εισόδου αυτών των χωρών, οι οποίες είχαν τεθεί σε ισχύ πριν από την έναρξη του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024