Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ουαλία θέτει Πορτογαλία και 6 ελληνικά νησιά στη λίστα καραντίνας
Τουριστική πολιτική

Η Ουαλία θέτει Πορτογαλία και 6 ελληνικά νησιά στη λίστα καραντίνας

Τα ελληνικά νησιά που επηρεάζονται είναι Κρήτη, Ζάκυνθος, Μύκονος, Λέσβος Πάρος και Αντίπαρος. Οι ταξιδιώτες στην Ουαλία που γύρισαν από Ζάκυνθο κλήθηκαν ήδη να αυτοαπομονωθούν, αλλά οι νεότερες οδηγίες σημαίνουν ότι όσοι δεν το κάνουν αντιμετωπίζουν πλεόν πιθανά πρόστιμα 1.000 λιρών.

Όσοι τουρίστες γυρίζουν στην Ουαλία από την ηπειρωτική Πορτογαλία και έξι ελληνικά νησιά πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες από σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, κάτι που αποτελεί την πρώτη φορά που η ουαλική κυβέρνηση θέτει διαφορετικούς κανόνες καραντίνας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, όσοι επιστρέφουν από το Γιβραλτάρ και τη Γαλλική Πολυνησία θα πρέπει επίσης να απομονωθούν. Η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Λέσβος, η Πάρος και η Αντίπαρος είναι από τα ελληνικά νησιά που πλήττονται.

Η Πορτογαλία θα προστεθεί επίσης στη λίστα καραντίνας της Σκωτίας από το Σάββατο, αλλά οι συμβουλές για ταξιδιώτες στην Αγγλία, που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και στη Βόρεια Ιρλανδία παραμένουν αμετάβλητες.

Η Πορτογαλία θα μπει στη λίστα της Σκωτίας των χωρών για υποχρεωτική καραντίνα από αύριο Σάββατο, αν και η ταξιδιωτική οδηγία του Ην. Βασιλείου δεν έχει αλλάξει. Η Πορτογαλία είχε αφαιρεθεί από τη λίστα πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες. Τα πορτογαλικά νησιά των Αζορών και της Μαδέρας δεν συμπεριλήφθηκαν στη σχετική χθεσινή ανακοίνωση.

Η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από κρούσματα κορονοϊού στην Ουαλία που συνδέονται με πτήσεις από τη Ζάκυνθο και αύξηση των περιπτώσεων στην Πορτογαλία.

Οι ταξιδιώτες στην Ουαλία που γύρισαν από τη Ζάκυνθο κλήθηκαν ήδη να αυτοαπομονωθούν, αλλά οι νεότερες οδηγίες σημαίνουν ότι εκείνοι που δεν αυτοαπομονώνονται αντιμετωπίζουν πλεόν πιθανά πρόστιμα 1.000 λιρών.

Οι κανόνες καραντίνας ισχύουν για τους ταξιδιώτες που γυρίζουν απλό το εξωτερικό στην Ουαλία, ανεξάρτητα από ποιο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου επιστρέφουν – συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών αεροδρομίων.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Vaughan Gething είπε ότι έλαβε την απόφαση λόγω ενός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού “που εισήχθησαν στην Ουαλία από τουρίστες που επέστρεφαν από τα ελληνικά νησιά”. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχουν αλλαγές για την Αγγλία. Ο Shapps υπαινίχθηκε σήμερα ότι η περίοδος καραντίνας από χώρες υψηλού κινδύνου θα μπορούσε να μειωθεί στο ήμισυ, στις 7 μέρες από τις 14, ακολουθούμενη από τεστ για COVID-19.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024