Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Πάρος διεθνής προορισμός με δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης και εκτός Schengen
Προορισμός

Η Πάρος διεθνής προορισμός με δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης και εκτός Schengen

Ως υψηλής προτεραιότητας τίθεται ο στόχος για διεξαγωγή ελέγχων κατά την είσοδο στο πλοίο ή το αεροπλάνο από την ηπειρωτική Ελλάδα ή το εξωτερικό προς τα νησιά επιβατών που είτε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε ανιχνευτικό έλεγχο COVID-19 του τελευταίου 24ώρου.

Σε διεθνή τουριστικό προορισμό με απευθείας πτήσεις ακόμα και από χώρες εκτός συνθήκης Schengen, όπως το Ισραήλ, εξελίσσεται η Πάρος, χάρη στη δημοφιλία της και την ανάπτυξη των υποδομών της, όπως είναι η επέκταση του αεροδρομίου.

Σε επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάρο την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου, κ. Μάρκου Κωβαίου, ο πρώτος αναφέρθηκε στο σχετικό αίτημα του Δήμου Πάρου και δεσμεύτηκε ρητά να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε σε συνδυασμό με την ήδη προγραμματισμένη επέκταση του Αεροδρομίου να οριστεί το νησί ως διεθνές σημείο εισόδου για χώρες εντός και εκτός της συνθήκης Schengen.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πάρος τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε έναν πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό νησιωτικό προορισμό, καταρρίπτοντας κάθε χρόνο το προηγούμενο ρεκόρ της στην τουριστική κίνηση και προσελκύοντας επενδύσεις σε καταλύματα και παροχές υψηλής ποιότητας. Η δημοτικότητα της Πάρου αποτυπώνεται και στη ζήτηση από μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς εντός και εκτός Ευρώπης που διαθέτουν δικό τους πτητικό πρόγραμμα για απευθείας αεροπορική σύνδεση με το νησί, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση της στελέχωσης και του εξοπλισμού του αεροδρομίου, θα υπάρξει έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η Πάρος αναδείχθηκε ως το κορυφαίο νησί της Ευρώπης για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Travel + Leisure, ενώ πρωταγωνιστεί σε αντίστοιχα ξένα δημοσιεύματα κάθε έκδοσης τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος Πάρου εκπονεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο εκστρατεία για την κινητοποίηση της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς για το 2021, τόσο με προωθητικές ενέργειες σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό όσο και με διαδικτυακές συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και influencers, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στον κλάδο του τουρισμού, World Travel Market στο Λονδίνο, ΙΤΒ στο Βερολίνο και ΙΜΤΜ στο Ισραήλ.

Για την αρτιότερη προετοιμασία εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου η Πάρος να είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες της, στη κατ’ιδίαν συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κωβαίος έθεσε σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νησί και της ικανότητας ελέγχου στον αυστηρότερο επιχειρησιακά βαθμό στους τομείς της δικαιοδοσίας τους: καταπολέμηση παραβατικότητας, κυκλοφοριακές παραβάσεις, παραεμπόριο και επιτήρηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για τον COVID-19.

Η αναγκαιότητα άμεσου εμβολιασμού όλων των επαγγελματιών και εμπλεκόμενων με τον τουρισμό επισημάνθηκε επίσης ως επιτακτική ανάγκη. Ως υψηλής προτεραιότητας τέθηκε επίσης ο στόχος για διεξαγωγή ελέγχων κατά την είσοδο στο πλοίο ή το αεροπλάνο από την ηπειρωτική Ελλάδα ή το εξωτερικό προς τα νησιά επιβατών που είτε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε ανιχνευτικό έλεγχο COVID-19 του τελευταίου 24ώρου.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024