Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Πάρος μετατρέπεται στο νέο hot spot των τουριστών
Προορισμοί

Η Πάρος μετατρέπεται στο νέο hot spot των τουριστών

Οι δηλώσεις του δημάρχου της Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, για την επιτυχημένη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και με την εντυπωσιακή αύξηση κατά 30% της κίνησης τον Απρίλιο, η Πάρος προσβλέπει σε μια ακόμα επιτυχημένη τουριστική χρονιά. Η θεαματική αύξηση των αφίξεων καταγράφηκε από το Λιμεναρχείο, σύμφωνα με το οποίο το δεύτερο ανοιξιάτικο φετινό μήνα, 41.070 επισκέπτες, 5.981 Ι.Χ., 870 δίκυκλα και 1090 φορτηγά, έφθασαν με πλοίο στο νησί, έναντι 32.365 επισκεπτών, 5.380 Ι.Χ., 786 δικύκλων και 1067 φορτηγών που είχαν αφιχθεί τον Απρίλιο του 2022.

Σχολιάζοντας τα πρώτα αυτά ενθαρρυντικά μηνύματα, ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος δήλωσε: “Η Πάρος, χάρη στη συνεπή και συνεχή στρατηγική ανάδειξής της ως προορισμού με ποιοτικά ενδιαφέροντα που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, κατόρθωσε να ανέβει στην κορυφή των προτιμήσεων τουριστών σε επίπεδο Κυκλάδων, σημειώνοντας χρόνο με το χρόνο σημαντικές επιτυχίες σε εισροές και πληρότητες. Σε αυτό συνέβαλε και η επέκταση του αεροδρομίου το οποίο δίνει ακόμα σημαντικότερες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού, πέρα από τους αριθμούς των αφίξεων, αποτυπώνεται  και στις μετρήσεις καταξιωμένων οίκων αξιολόγησης τιμών ακινήτων όπου διαφαίνεται η υπεραξία του προορισμού, πράγμα που έχει θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο στους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βλέπουν τις περιουσίες τους να αναβαθμίζονται.

Με δεδομένη τη μεγάλη πληρότητα των μηνών αιχμής, επιδίωξή μας είναι πλέον η επέκταση της τουριστικής περιόδου με προβολή, κυρίως, εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Αυτόν ακριβώς το στόχο απηχεί η στρατηγική μας διαχρονικά. Να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε  την κοσμοπολίτικη διάσταση του νησιού, που, σε αντίθεση με τον κοσμικό χαρακτήρα άλλων προορισμών, εμπεριέχει τα στοιχεία του πολιτισμού στα οποία περιλαμβάνονται τα ιστορικά και τα θρησκευτικά μνημεία, μαζί και με τη γαστρονομία και το φυσιολατρικό τουρισμό  και με όλα τα άλλα πλεονεκτήματα που διαθέτει σε επίπεδο παράδοσης, όπως πχ οι εκδηλώσεις και αναπαραστάσεις του Πάσχα, οι δραστηριότητες των Πολιτιστικών Συλλόγων, τα φεστιβάλ κλπ. Κύριο μέλημά μας είναι η περιβαλλοντική προστασία του νησιού μας και η διατήρηση της παραδοσιακής κυκλαδίτικης φυσιογνωμίας του, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες για την ποιότητα του πόσιμου νερού και χωρίς πλαστικά μιας χρήσης.

Όλα αυτά τα συστατικά του πλούσιου τουριστικού προϊόντος του νησιού μας οφείλουμε να τα αναδείξουμε. Και το κάνουμε επιστρατεύοντας τόσο τις συμβατικές μεθόδους που αφορούν στον εμπλουτισμό του προωθητικού μας υλικού όσο και  άλλες καινοτόμες πρακτικές. Ένα φιλόδοξο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης δεν μπορεί όμως να μη συνοδεύεται και με τη θωράκιση και τη βελτίωση των υποδομών. Και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε ρυθμίσεις για το κυκλοφορικό, για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων, για την προσθήκη ενός ακόμα σταθμού εισόδου από τη θάλασσα και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που θα διασφαλίσουν την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη που περιμένουμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024