Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Περιφέρεια Αττικής στην FOCUS 2019, με στόχο την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών
Εκθέσεις

Η Περιφέρεια Αττικής στην FOCUS 2019, με στόχο την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών

Τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν σε b2b συναντήσεις τα νέα επενδυτικά κίνητρα που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ στο Εθνικό Δίκτυο των Film Offices και που προσφέρονται για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών και παρουσίασαν την πληθώρα των τοποθεσιών, τις υποδομές και τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Αττική για την προσέλκυσή τους.

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019, η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν πρόσκλησης του ΕΚΟΜΕ, συμμετείχε στην έκθεση FOCUS στο Λονδίνο, τη διεθνή συνάντηση εταιρειών οπτικοακουστικής παραγωγής με περισσότερους από 250 εκθέτες από 80 και πλέον χώρες, για ένα διήμερο γεμάτο παρουσιάσεις, συζητήσεις, masterclasses, networking και b2b συναντήσεις.

Φέτος, το ΕΚΟΜΕ συμμετείχε στη FOCUS 2019 με την ιδιότητα του εκθέτη, όπου στο περίπτερο P16 προβλήθηκε το κεντρικό μήνυμα του Εθνικού Δικτύου Film Offices: “Studio Greece-Your Idea in Action!”. Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής του ΕΚΟΜΕ να εντάξει την Ελλάδα με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών οι περιφέρειες της Ελλάδας συμμετείχαν ως φιλοξενούμενοι φορείς του ΕΚΟΜΕ και οι εκπρόσωποι των περιφερειών, υπεύθυνοι για τα Film Offices είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν επισκέπτες και επαγγελματίες της αγοράς του οπτικοακουστικού κλάδου για το φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της εκάστοτε περιφέρειας ως ιδανικού τόπου για γυρίσματα, καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες για την υλοποίηση και εξυπηρέτηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Με αφορμή τη συμμετοχή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση, ο κ. Γιωργος Πατούλης επισήμανε τα εξής: “Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Στοχεύουμε μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες να στρέψουμε το ενδιαφέρον στην Αττική μας και να την καταστήσουμε παγκόσμιο brandname”.

Ειδικότερα, τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν σε προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με επαγγελματίες τα νέα επενδυτικά κίνητρα που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ στο Εθνικό Δίκτυο των Film Offices και που προσφέρονται για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών (35% cash rebate/ 30% tax relief) και παρουσίασαν την πληθώρα των τοποθεσιών (locations), τις υποδομές και τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Αττική για την προσέλκυσή τους (εξειδικευμένοι επαγγελματίες, κλίμα, τοποθεσίες, προορισμοί κ.ά.).

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εξής σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις με Film Commissions (Asian Film Commissions Network, Trentino Film Commission, St. Petersburg Clearwater Film Commission, Barcelona Film Commission, Pictanovo – Hauts-de-France Film Commission), Location Scouts (Scout Productions, ADR – The French Location Scouts Association) και Producers (Argonauts Productions, Stefi Productions Greece, Sagafilm, Film Fixer, Film in Iceland, Film Madrid).

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του διημέρου της διοργάνωσης, τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τη βέλτιστη προώθηση γεωγραφικών προορισμών ως “filming destinations” και ειδικότερα, πλαισίωσαν την δυναμική τους παρουσία στην έκθεση μέσω της παρακολούθησης εξειδικευμένων παρουσιάσεων του ΕΚΟΜΕ στους επαγγελματίες, με στόχο τη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους για το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται πλέον στην Ελλάδα στο πεδίο των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024