Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Vedema αναβιώνει στο εστιατόριο Selene στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου
Οινοτουρισμός

Η Vedema αναβιώνει στο εστιατόριο Selene στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Δύο ημέρες γεμάτες κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από διακεκριμένους Masters of Wine, ένα 6-hands μενού εμπνευσμένο από την πολυετή γαστρονομική ιστορία του εστιατορίου Selene και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας περιμένουν τους επισκέπτες στους χώρους του 'Selene' Restaurant στα Φηρά.

Στις 23 και στις 24 Σεπτεμβρίου, η Vedema*, η διάσημη έκθεση Σαντορινιού κρασιού που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης και η σύζυγός του Έβελυν, ενώνοντας όλους τους οινοπαραγωγούς της Σαντορίνης κάτω από την ίδια στέγη, επιστρέφει στο “σπίτι” της, το Selene. Ταυτόχρονα πλαισιώνεται από παράλληλα events και δρώμενα τόσο οινικού και γαστρονομικού όσο και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, επιδιώκοντας να γίνει το σημείο συνάντησης όλων όσων θέλουν να πάρουν μία γεύση από την αληθινή ψυχή αυτού του τόπου.

Φέτος η Vedema και οι παράλληλες δράσεις που θα την πλαισιώνουν θα καταλάβουν για δύο ημέρες όλους τους χώρους του Selene, συμπεριλαμβανομένων και των μυσταγωγικών μεσαιωνικών κελαριών (κάναβες), που θα υποδεχθούν τους λάτρεις του κρασιού, του φαγητού, των τεχνών και της ιστορίας στο πλαίσιο αυτής της υπέροχης “γιορτής”. Από το γεγονός δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι διεθνούς φήμης επίτιμοι καλεσμένοι, και συγκεκριμένα, η Jancis Robinson, η πιο επιδραστική οινική προσωπικότητα στον κόσμο, και ο Nick Lander, ο έγκριτος κριτικός γεύσης με εκτενή αρθρογραφία στους Financial Times, οι οποίοι δέχθηκαν να παρευρεθούν στην αναβίωση αυτής της διήμερης διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, δύο  wine masterclasses θα διοργανωθούν στην κάναβα του Αγ. Ιωσήφ, υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Καρακάση MW, υπεύθυνου του οινικού προγράμματος του Selene. Το πρώτο τιτλοφορείται “Assyrtiko & Riesling: Grand Crus in Santorini” και φέρνει τη Γερμανίδα Master of Wine, Caro Maurer MW, μέχρι τη Σαντορίνη σε ρόλο συμπαρουσιάστριας, ενώ στο δεύτερο, με τίτλο “Santorini Old Vintages”, ο κ. Καρακάσης ξεδιπλώνει όλες τις πληροφορίες και τα μυστικά για την παλαίωση του Ασύρτικου μέσα από ξηρά αλλά και γλυκά κρασιά, φτάνοντας πίσω στο μακρινό 1947.

Το ίδιο απόγευμα μία έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στην Έβελυν και τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη και υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη, θα ανοίξει τις πόρτες της μέσα στο lobby εισόδου του Selene. Η έκθεση “Εκφράσεις του Φωτός” θα περιλαμβάνει έργα μερικών εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων, όπως ο Πάνος Κοκκινιάς, ο Στράτος Καλαφάτης και η Έφη Χαλιορή που θα παρουσιάσουν στο κοινό το άλλο πρόσωπο της Σαντορίνης και των Κυκλάδων, εκτιθέμενα στο μεσαιωνικό πέρασμα.

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Vedema @ St. Joseph. Πρόκειται για το project που ενώνει ξανά το σαντορινιό αμπελώνα και τους ανθρώπους του κάτω από την ίδια στέγη, δηλαδή για τη δοκιμή των σαντορινιών κρασιών, που έρχεται να αναβιώσει και να συνεχίσει το έργο του εμπνευστή της Vedema, Γιώργου Χατζηγιαννάκη. Η έκθεση κρασιών από ολόκληρη τη Σαντορίνη με πρωταγωνιστές τους τοπικούς παραγωγούς και τα κρασιά τους θα εκτυλίσσεται όλη την ημέρα στην κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.  

Το “κλείσιμο” του διημέρου γίνεται με ένα δείπνο και μία “βουτιά” στην ιστορία του ίδιου του Selene. Ένα 6 hands dinner κατά το οποίο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef του Selene κ. Έκτορας Μποτρίνι πλαισιώνεται από δύο από τους πιο καταξιωμένους σεφ στην Ελλάδα, και μάλιστα στενά συνδεδεμένους με την ιστορία του εστιατορίου, εφόσον έχουν παλαιότερα αφήσει το αποτύπωμα τους σε αυτό, τον κ. Θοδωρή Παπανικολάου και τον κ. Πάνο Τσίκα, σε ένα γαστρονομικό δείπνο με τίτλο Selene: Ένα ταξίδι στο Χρόνο. Ένα μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένο φυσικά από το παρελθόν του εστιατορίου και τους δημιουργούς του, Έβελυν και Γιώργο Χατζηγιαννάκη, που θα συνοδεύεται από μερικά από τα καλύτερα σαντορινιά κρασιά.

*”Vedema” είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον τρύγο, τη “γιορτή” του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024