Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Βενετία απαγορεύει τα μεγάλα γκρουπ τουριστών και τα μεγάφωνα
Προρισμός

Η Βενετία απαγορεύει τα μεγάλα γκρουπ τουριστών και τα μεγάφωνα

venice
(Φωτό: Τατιάνα Ρόκου)

Η Βενετία εφαρμόζει νέους κανόνες για να περιορίσει τον υπερτουρισμό. Έτσι απαγορεύει πλεόν τα μεγάλα γκρουπ τουριστών και τα μεγάφωνα.

Στη Βενετία τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανόνες που απαγορεύουν τα μεγάφωνα και περιορίζουν τα μεγέθη των γκρουπ ξεναγήσεων σε 25 άτομα. Τα μέτρα θεσπίστηκαν για να περιοριστεί ο αντίκτυπος του υπερτουρισμού στην ιταλική πόλη, λένε αξιωματούχοι.

Η Βενετία εισήγαγε επίσης ένα ημερήσιο τέλος εισόδου 5 ευρώ νωρίτερα φέτος, αφού αρχικά απαγόρευσε στα κρουαζιερόπλοια να ελλιμενίζονται μέσα στη λιμνοθάλασσα ήδη από 2021.

Ο υπερτουρισμός θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα για τη Βενετία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκων και δέχθηκε περισσότερους από 13 εκατ. επισκέπτες το 2019. Ο αριθμός των επισκεπτών έχει μειωθεί έκτοτε, αλλά αναμένεται να ξεπεράσει τα προ-πανδημικά επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Η Βενετία γνώρισε έξοδο των ντόπιων κατοίκων λόγω του φόβου οι τουρίστες θα μπορούσαν να κατακλύσουν την ιστορική νησιωτική πόλη της Ιταλίας.

Ο Ocio, ένας σύλλογος πολιτών που παρακολουθεί τη στέγαση στην πόλη, ανέφερε σε πρόσφατη ενημέρωση ότι το ιστορικό τμήμα της είχε περίπου 49.000 κλίνες προς ενοικίαση για τους τουρίστες – περισσότερες από τον αριθμό που είναι διαθέσιμες για τους κατοίκους.

Οι αλλαγές στους τουριστικούς κανόνες έρχονται μετά την προειδοποίηση ειδικών της UNESCO πέρυσι ότι η Βενετία θα μπορούσε να προστεθεί σε έναν κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που Κινδυνεύουν, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του μαζικού τουρισμού απειλούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες αλλαγές σε αυτήν.

Ο πολιτιστικός φορέας του ΟΗΕ δεν πρόσθεσε τη Βενετία στη λίστα τελικά, αφού αναγνώρισε τις προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων του νησιού μέσω ενός αντιπλημμυρικού συστήματος και μέτρων για τη μείωση των επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024