Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Βουλγαρία θα υπερδιπλασιάσει το τέλος βίζας για τους Ρώσους τουρίστες
Προορισμοί

Η Βουλγαρία θα υπερδιπλασιάσει το τέλος βίζας για τους Ρώσους τουρίστες

Η Βουλγαρία θα αυξήσει το τέλος βίζας για τους Ρώσους τουρίστες φθάνοντας τα 80 ευρώ, λέει ο υπουργός Τουρισμού της χώρας

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα αυξήσει το τέλος βίζας που χρεώνει για τους Ρώσους τουρίστες σε 80€ από 35€ που ήταν μέχρι πριν.

Μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης (BNT), ο υπουργός Τουρισμού Ilin Dimitrov είπε ότι, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕ, η Σόφια θα τερματίσει τις διάφορες ευκολίες βίζας που απολάμβαναν οι Ρώσοι κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Δεν υπάρχει τρόπος να απαγορευθεί εντελώς η είσοδος των Ρώσων στη χώρα μας, αλλά το τέλος της βίζας θα αυξηθεί. Αυτή η απόφαση, την οποία δεν θεωρούμε σωστή, είναι στην πραγματικότητα απόφαση της ΕΕ. Ως μέλη της ΕΕ, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτό», είπε ο Dimitrov.

Πρόσθεσε ότι αν και οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών ανεστάλησαν μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, περισσότεροι από 60.000 Ρώσοι υπήκοοι έχουν επισκεφθεί τη Βουλγαρία φέτος.

Οι Ρώσοι κατέχουν περίπου 100.000 ακίνητα στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας, είπε ο Dimitrov, προσθέτοντας: «Αυτοί οι τουρίστες εισέρχονται μέσω της Τουρκίας, επιβαρύνονται με σοβαρά έξοδα για να φτάσουν στη Βουλγαρία, αλλά εξακολουθούν να έρχονται».

Η απαγόρευση των τουριστικών θεωρήσεων για τους Ρώσους σε ολόκληρη την ΕΕ προτάθηκε αρχικά από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Φινλανδία.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν διχαστεί σχετικά με την πρόταση, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους να ζητούν την αναστολή της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ δεν πρέπει να διακόψει τους δεσμούς με τον ρωσικό λαό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024