Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗμερίδα για τον Εναλλακτικό Τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα στην Κέρκυρα
Ημερίδα

Ημερίδα για τον Εναλλακτικό Τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα στην Κέρκυρα

Ημερίδα γνωριμίας και προβληματισμού για τον 'Εναλλακτικό Τουρισμό και τα Τοπικά Προϊόντα στην Κέρκυρα' πραγματοποείται την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Tην Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρες 11.00-17.00, διοργανώνεται στο Ιππικό Κέντρο Silvaland ημερίδα γνωριμίας και προβληματισμού για τον “Εναλλακτικό Τουρισμό και τα Τοπικά Προϊόντα στην Κέρκυρα”. Στόχος της ημερίδας είναι όσοι ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό να γνωριστούν και να συζητήσουν για πιθανές συναργασίες.

“Ο εναλλακτικός τουρισμός συνδυάζει τις διακοπές με διάφορες δραστηριότητες όπως περπάτημα, ποδηλασία, ιππασία, γευσιγνωσία, διαλογισμό, καλλιτεχνική δημιουργία, επισκέψεις σε ιστορικά/θρησκευτικά/φυσικά μνημεία, αγροτικές δραστηριότητες και γνωριμία του επισκέπτη με τα τοπικά ήθη και έθιμα. Είναι ένα είδος τουρισμού που όχι μόνο μπορεί να αναπτυχθεί σε αρμονία με το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως κίνητρο και βοήθημα για τη βελτίωση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Ένα ακόμη κίνητρο είναι ότι το κοινό που ασχολείται με εναλλακτικό τουρισμό έχει ένα οικονομικό επίπεδο πάνω από το μέσο όρο”, λένε οι διοργανωτές.

“Στην Κέρκυρα υπάρχουν οι τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη εναλλακτικών, βιώσιμων μορφών τουρισμού. Έχουμε την πανέμορφη φύση μας, έχουμε καλό κλίμα, έχουμε γραφικά χωριά, λουτρουβιά, αμπελώνες, μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακές βιοτεχνίες, καλλιτέχνες και αγρότες. Ο περιπατητικός και ο ποδηλατικός τουρισμός υπάρχουν στο νησί εδώ και πολλά χρόνια ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί διάφορες προσπάθειες για ανάπτυξη αγροτουρισμού, γαστρονομικού τουρισμού σε συνδυασμό με ιππασία, διαλογισμό και μελέτη της φύσης και άλλα. Το Silvaland είναι μια πολύτιμη προσπάθεια προς αυτήν ακριπώς την κατεύθυνση. Και η τάση προς τον εναλλακτικό τουρισμό φαίνεται να ενισχύεται όλο και πιο πολύ. Μέχρι τώρα όμως οι προσπάθειες αυτές ήταν μεμονωμένες και η Κέρκυρα είναι παγκοσμίως άγνωστη σαν εναλλακτικός τουριστικός προορισμός”.

Και καταλήγουν: “Ας δούμε την κρίση σαν μια ευκαιρία να αλλάξουμε το μοντέλο του τουρισμού της Κέρκυρας. Αντί να χτίζουμε κλαμπ, μπαρ και αυθαίρετα ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να αξιοποιήσουμε τα λουτρουβιά και τα οινοποιεία μας, ας φέρουμε στη Κέρκυρα κόσμο που θέλει να περπατήσει, να κάνει ποδήλατο και ιππασία μέσα στους ελαιώνες μας, να απολαύσει τοπικές συνταγές, Κερκυραϊκό λάδι και κρασί, να απολαύσει την ανεπανάληπτη φύση του νησιού μας και φεύγοντας να μη μας ξεχάσει ποτέ!”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024