Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΚατάλληλες για κολύμβηση οι παραλίες της Πιερίας
Προορισμοί

Κατάλληλες για κολύμβηση οι παραλίες της Πιερίας

Πιερία

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επιβεβαίωσε την καταλληλότητα των παραλιών της Πιερίας για το 2024, προσφέροντας καθαρά νερά και εξαιρετικές υποδομές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, υπέγραψε την απόφαση σχετικά με την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για το έτος 2024.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τον χαρακτηρισμό της ποιότητας του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης ως κατάλληλο κι επιτρέπεται η κολύμβηση στις θαλάσσιες ακτές των οικισμών Ν. Πόρων, Πλαταμώνα, Ν. Παντελεήμονα, Σκοτίνας, Λεπτοκαρυάς, Λιτοχώρου (ακτές Βαρικού, Γρίτσας και Πλάκας), Ολυμπιακής Ακτής, παραλίας Περίστασης, Παραλίας, παραλίας Καλλιθέας, παραλίας Κορινού, Αλυκών Κίτρους, Μακρυγιάλου και Μεθώνης του Νομού Πιερίας.

Οι ακτές αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Η παραλία των Νέων Πόρων, με τη χρυσή άμμο και τα καθαρά νερά, είναι ιδανική για οικογένειες και νέους. Ο Πλαταμώνας, με το ιστορικό του κάστρο, προσελκύει τόσο λάτρεις της ιστορίας όσο και της παραλίας. Ο Νέος Παντελεήμονας, με την υπέροχη θέα στον Όλυμπο, προσφέρει μια μοναδική συνύπαρξη βουνού και θάλασσας.

Η Σκοτίνα και η Λεπτοκαρυά είναι γνωστές για τις οργανωμένες παραλίες και την ζωντανή νυχτερινή ζωή. Το Λιτόχωρο, με τις ακτές Βαρικού, Γρίτσας και Πλάκας, προσφέρει ήρεμες και καθαρές θάλασσες, ενώ η Ολυμπιακή Ακτή αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.

Οι παραλίες της Περίστασης, της Παραλίας, της Καλλιθέας και του Κορινού προσφέρουν άπλετο χώρο για ηρεμία και χαλάρωση. Οι Αλυκές Κίτρους είναι γνωστές για τα ιαματικά λουτρά τους, ενώ οι παραλίες του Μακρυγιάλου και της Μεθώνης συνδυάζουν την φυσική ομορφιά με την άνεση των σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Αυτές οι παραλίες της Πιερίας όχι μόνο ανταποκρίνονται στα πρότυπα καταλληλότητας, αλλά προσφέρουν και εξαιρετικές υποδομές και υπηρεσίες για τους επισκέπτες, συμβάλλοντας σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Με ποικιλία δραστηριοτήτων, από θαλάσσια σπορ έως πολιτιστικές εκδηλώσεις, και υψηλή ποιότητα νερού, η Πιερία παραμένει ελκυστικός προορισμός για τους λάτρεις της θάλασσας και της φύσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024