Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΚέρδισε ξανά τις εντυπώσεις το Spetses mini Marathon
Αθλητικός τουρισμός

Κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις το Spetses mini Marathon

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε η 6η και μεγαλύτερη – μέχρι την επόμενη – διοργάνωση του κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 30 διαφορετικές χώρες βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών και όχι μόνο εκδηλώσεων του 6ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2016 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του ΕΟΤ.

Όπως κάθε χρόνο, το 2ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, η καρδιά της φίλαθλης Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, χτυπούσε στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού προσφέροντας τη δυνατότητα σε οικογένειες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, παιδιά και ενήλικες να διασκεδάσουν και να αθληθούν στο πλαίσιο του αγώνα που αναδείχθηκε πρόσφατα National Champion 2016-17 από τα διεθνούς κύρους European Business Awards και είναι αναμφίβολα το σπουδαιότερο event αθλητικού τουρισμού στη χώρα.

Το τριήμερο περιλάμβανε τα κλασικά 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. και 25 χλμ., Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνεςδρόμου 500 και 1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 & 300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. “My1st Spetses mini Marathon”). Τη “μερίδα του λέοντος” από πλευράς συμμετοχών απέσπασαν ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ., καθώς και η κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ.

Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος, το μεσημέρι του Σαββάτου, διοργανώθηκε το Spetses SUP event, μια επίδειξη όρθιας σανιδοκωπηλασίας (Stand Up Paddle), που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, εντυπωσίασε το κοινό και αναμένεται να καθιερωθει, με κορυφαίους αθλήτες όπως ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος να δίνουν το “παρών”.

Ξεχωριστή λάμψη και κύρος στη διοργάνωση προσέδωσε η παρουσία παγκοσμίου φήμης αθλητών, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσαν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, με τον τελευταίο να συμμετέχει δυναμικά στον αγώνα των 10Κ, καθώς και η Σοφία Ασουμανάκη, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Κρίστελ Βουρνά, η Νόρα Δράκου. Επίσης, στις Σπέτσες βρέθηκαν οι παραολυμπιονίκες Δήμος Μιχαλεντζάκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς από το Σύλλογο “Περπατώ”, αλλά και η Βούλα Κοζομπόλη μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στην πρώτη εμφάνιση του στο Spetses mini Marathon, ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, Χριστόφορος Μερούσης και μέλος της Garmin Greece έκανε ρεκόρ διαδρομής, ολοκληρώνοντας τον αγώνα των  25K σε 1:26:15 ενώ αντίστοιχα την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 1:44:32, αθλήτρια της DHL και team Garmin Greece.

Για μια ακόμα φορά η διοργάνωση εμπλουτίστηκε από παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου προγράμματος. Τέτοιες ήταν τα “Σπετσιώτικα Κεράσματα” από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Η ιδρύτρια του θεσμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη σχολίασε την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα επισημαίνοντας: “Για μια ακόμα χρονιά, 6η στη σειρά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε έναν πήχη που ήταν ήδη ψηλά. Ο Spetses mini Marathon δεν είναι απλά το κορυφαίο, μακράν του δεύτερου, event αθλητικού τουρισμοόυ στην Ελλάδα, είναι μια πραγματική αποθέωση της συμμετοχής, της ομαδικής δουλειάς και του ευ αγωνίζεσθαι. Κάθε χρόνο μπορούμε και πιο ψηλά γιατί κάθε χρόνο το δέσιμο των συμμετεχόντων είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το νησί και όλους όσοι κάνουν με τη συμμετοχή τους αυτό τον αγώνα τόσο μεγάλο!”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που το νησί μας έχει ταυτιστεί με κάτι τόσο μεγάλο όσο έχει φτάσει να είναι το Spetses mini Marathon! Κάναμε τα πάντα για να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις όσοι βρέθηκαν αυτό το τριήμερο στις Σπέτσες και τους περιμένουμε όλους του χρόνου για να ανταποδώσουμε με τη φιλοξενία μας την τιμή που μας κάνουν με τη συμμετοχή τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024