Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚέρκυρα: Άλογο τουριστικής άμαξας έπεσε νεκρό εν ώρα απαγορευμένης κυκλοφορίας
Κέκρυρα

Κέρκυρα: Άλογο τουριστικής άμαξας έπεσε νεκρό εν ώρα απαγορευμένης κυκλοφορίας

Καταγγελίες ότι ο αμαξάς μαστίγωνε το άλογο λίγο πριν αυτό πεθάνει στο δρόμο.

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουλίου, όταν ένα άλογο, που έσερνε μια τουριστική άμαξα, έπεσε νεκρό στη μέση του δρόμου.

Υπενθυμίζεται πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε κίνηση άμαξας από τις 14:00 μέχρι τις 17:00, λόγω της αφόρητης ζέστης, ωστόσο στον βωμό των εσόδων, ο ιδιοκτήτης της άμαξα συνέχισε κανονικά τα δρομολόγια ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες, με αποτέλεσμα το άλογο να σωριαστεί στις 14:15.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο ήταν στην άμαξα, η οποία εκείνη τη στιγμή ταξίδευε με τουρίστες και με τον ιδιοκτήτη του, όταν ξαφνικά έπεσε στον δρόμο του Φοίνικα. Συγκεκριμένα, βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα ενώ σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα το άλογο δεχόταν μαστιγώματα καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον αμαξά.

Αμέσως, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και άλλοι αμαξάδες έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά το άλογο ήταν ήδη νεκρό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή ενώ το περιβάλλον του ιδιοκτήτη υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο άλογο επέστρεψε μόλις μετά από ασθένεια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την κακοποίηση των ιπποειδών και συγκεκριμένα τη χρήση αλόγων και γαϊδουριών για λόγους αναψυχής και την ανάγκη λήψης μέτρων.

→ PETA: Οι αρχές της Σαντορίνης βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές των γαϊδουριών

Φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη πρακτική υποστηρίζοντας πως το άλογο αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες σε βόλτες αναψυχής μέρα μεσημέρι με αφόρητη ζέστη ενώ η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 2 έως τις 5 το μεσημέρι.

Προσωρινά κρατείται ο 80χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου ενώ οι εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει όλο τον ιατρικό φάκελο του αλόγου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024