Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚίνα: Πραγματοποιείται το 1ο Φεστιβάλ Πολιτιστικού Τουρισμού Dongpo στην Χαϊνάν
Κίνα

Κίνα: Πραγματοποιείται το 1ο Φεστιβάλ Πολιτιστικού Τουρισμού Dongpo στην Χαϊνάν

Το φεστιβάλ οδήγησε σε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον Su Dongpo (1037-1101), έναν πολιτιστικό γίγαντα της δυναστείας των Σονγκ.

Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτιστικού Τουρισμού της Κίνας στην Χαϊνάν “Hainan Dongpo Fest” ξεκίνησε στις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Hainan International Media Center.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, οι τελετές έναρξης για το Hainan Dongpo Fest, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στο Haikou, την πρωτεύουσα της επαρχίας Hainan της νότιας Κίνας, και στο Danzhou, τον πρώην τόπο εξορίας του Su Shi (Su Dongpo), του οποίου η ζωή το φεστιβάλ εξερευνά και γιορτάζει. Οι κοινότητες σε όλη την επαρχία του νησιού θα πραγματοποιήσουν επίσης ποικίλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ οδήγησε σε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον Su Dongpo (1037-1101), έναν πολιτιστικό γίγαντα της δυναστείας των Σονγκ που ήταν εξέχουσα φυσιογνωμία στην κινεζική κλασική λογοτεχνία, γνωστός για τα επιτεύγματά του στην ποίηση, την πεζογραφία, την καλλιγραφία, τη ζωγραφική και ακόμη και τη γαστρονομία. Ο Su καταγγέλθηκε και εξορίστηκε στο νησί Χαϊνάν για συμμετοχή σε πολιτικές παρατάξεις. Έζησε στο νησί για τρία χρόνια, αφήνοντας τους ντόπιους με μια βαθιά και σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Στο Διεθνές Φόρουμ για τον Πολιτισμό Dongpo που πραγματοποιήθηκε στο Haikou, ο καθηγητής Wang Zhaopeng του Πανεπιστημίου Sichuan μοιράστηκε τους καρπούς της έρευνάς του. Από τους 1485 ακαδημαϊκούς που συμμετείχαν στη μελέτη της ιστορίας της δυναστείας Σονγκ κατά τον 20ό αιώνα, η συντριπτική τους πλειοψηφία ειδικεύτηκε στην έρευνα της ζωής και του ιστορικού πλαισίου του Σου Σι, τόσο με βάση τα δικά του πλεονεκτήματα όσο και ως αντιπροσωπευτική φιγούρα της δυναστείας Σονγκ.

«Τα τελευταία χρόνια, έχει δοθεί αυξανόμενη έμφαση στην κουλτούρα Dongpo σε όλο το Hainan», δήλωσε στο φόρουμ ο Li Gui, καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Normal University της Σαγκάης. Το περασμένο καλοκαίρι, επισκέφτηκε το Danzhou, όπου είχε βρει στοιχεία της κουλτούρας Dongpo ενσωματωμένα σε κάθε γωνιά.

Επιστρέφοντας στο Χαϊνάν μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο Li ανακάλυψε περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με την κουλτούρα Dongpo. “Η Haikou ανέπτυξε το Dongpo Old Wharf ως ένα σύνθετο που ενσωματώνει τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το εμπόριο και ζωντανεύει στοιχεία της γαστρονομικής αναγνώρισης του Su Dongpo. Έχω δει ακόμη και νέους ντυμένους με ενδυμασία της δυναστείας Song-Dynasty για να ζήσουν την “Εμπειρία Dongpo”. Η κουλτούρα του Dongpo είναι ξεκάθαρα βαθιά στο Hainan.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024