Με πρωτοβουλία της 'Αριστοτελικής Σύμπραξης Επαγγελματιών' του Δήμου Αριστοτέλη, η κολοκυθόπιτα Ιερισσού αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στα πρωινά πολλών boutique και luxury τοπικών ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και σε επιλεγμένα café / γλυκοπωλεία όπου θα προσφέρεται ως γλύκισμα ή σε restaurants όπου θα προσφέρεται ως επιδόρπιο.
Η πλούσια παραγωγή κίτρινης κολοκύθας, η οποία καλλιεργείται σε ολόκληρη την Ανατολική Χαλκιδική και κυρίως στα μεσογειακά της παράλια, αποτελούσε πάντα πηγή γαστρονομικής έμπνευσης για τους ντόπιους. Σήμερα όμως φαίνεται να μετατρέπεται σε γαστρονομική τάση, αφού ολοένα και περισσότερα τοπικά πιάτα δημιουργούνται με βάση την εν λόγω καλλιέργεια. Η πιο διαδεδομένη της έκφραση είναι κολοκυθόπιτα Ιερισσού, η οποία προετοιμάζεται και διατίθεται από τον delicatessen χώρο γαστρονομίας “Αριστοτέλεια Γη“, που εδρεύει στην Ιερισσό: οι ιδιοκτήτριες Μελαχροινή και Άννα αξιοποιήσαν στο έπακρο την τοπική γνώση αλλά και τις δεξιότητες της γιαγιάς Μελάχρως, η οποία κυριολεκτικά μεταλαμπάδευσε μέσα από τη συνταγή της ολόκληρη την ιερισσιώτικη γαστρονομική ιστορία.
Με πρωτοβουλία της “Αριστοτελικής Σύμπραξης Επαγγελματιών” του Δήμου Αριστοτέλη, η κολοκυθόπιτα Ιερισσού αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στα πρωινά πολλών boutique και luxury τοπικών ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και σε επιλεγμένα café / γλυκοπωλεία όπου θα προσφέρεται ως γλύκισμα ή σε restaurants όπου θα προσφέρεται ως επιδόρπιο.
Η διάθεσή της στις επιχειρήσεις θα ξεκινήσει από την επόμενη τουριστική περίοδο. Μπορείτε κάποιος να τη ζητήσει / βρει / δοκιμάσει στα ακόλουθα σημεία:
- Mount Athos Resort / Ιερισσός
- Eagles Palace Resort / Ουρανούπολη
- Alpe Luxury Accomodation / Ολυμπιάδα
- Alexandros Palace Hotel & Suites / Ουρανούπολη
- Paraty all day Bar / Στρατώνι
- Ammos all day Cafe Bar / Ουρανούπολη
- Fish Restaurant “Χρυσό Αγκίστρι” / Ουρανούπολη
τα οποία θα είναι σηματοδοτημένα με το σήμα ποιότητας Κολοκυθόπιτα Ιερισσού.
Το συγκεκριμένο προϊόν απέσπασε πρόσφατα το εν λόγω σήμα ποιότητας ως απόδειξη της συνεισφοράς του στη δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας στο Δήμο Αριστοτέλη, αλλά και ως πρόταση ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας, η οποία ανασύρει και αναδεικνύει την ξεχωριστή κληρονομιά της Ιερισσού.
Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.