Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίKOUZINA 2024: πολύ υψηλού επιπέδου η μεσογειακή εβδομάδα
Προορισμοί

KOUZINA 2024: πολύ υψηλού επιπέδου η μεσογειακή εβδομάδα

Kouzina 2024

Η εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2024 προώθησε τη μαλτέζικη γαστρονομία στον Δήμο Αριστοτέλη, με εκδηλώσεις από 12-15 Ιουνίου, ενισχύοντας τη συνεργασία με τη Μάλτα.

Βραδιές και γαστρονομικά απογεύματα με αέρα Μάλτας επιφύλαξαν στο κοινό οι διοργανωτές της μεσογειακής εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του KOUZINA 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 μέχρι και τις 15.6.24 σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου Αριστοτέλη.

Με visiting chef τους καθηγητές γαστρονομίας Emie Briffa και Aldo Vella από το Institude of Tourism Studies (I.T.S.) της Βαλέτα, οι ντόπιοι chef επέδειξαν εξαιρετικό επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας, ώστε τα δείπνα της μαλτέζικης KOUZINAs να χαρακτηρίζονται από ποιότητα και σημαντική συμμετοχή.

KouzinaΤο εύρος της προώθησης της μαλτέζικης μεσογειακής κουζίνας περιλάμβανε τα πάντα:

♨️ Gourmet δείπνο, που πραγματοποιήθηκε στο Avaton Luxury Beach Resort Relais & Chateuax, παρουσιάζοντας τη luxury εκδοχή της μεσογειακής γαστρονομίας,

♨️ Θαλασσινό δείπνο σε ένα restaurant πάνω στην αθωνική θάλασσα – στο Camino Club της παραλίας Ξηροποτάμι Ιερισσού, όπου προσφέρθηκε ένα αντιπροσωπευτικό μαλτέζικο μενού με πρωτογενή παραγωγή από τον Άθωνα,

♨️ Street Food σε ένα “θαλασσινό” πεζόδρομο στο restaurant Olympic της Ολυμπιάδας, όπου οι δύο chef προετοίμασαν σάντουιτς με ολόφρεσκα θαλασσινά και μύδια Ολυμπιάδας, τα οποία τύλιξαν σε ολόφρεσκο ψημένο ψωμί,

♨️ Workshop και Live Cooking στο Finest Fish Restaurant Kokkinos στην Ουρανούπολη, με την παραδοσιακή μαλτέζικη ψαρόσουπα Aljotta να κυριαρχεί σε ένα δείπνο, που συνδύαζε τη χρήση θαλασσινών με όσπρια και άλλα προϊόντα της γης.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο» και ειδικότερα της ενότητας «γνωρίζω τη μεσογειακή γειτονιά μου», που αποτελεί έμπνευση του Δήμου Αριστοτέλη και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις μεσογειακές περιοχές / χώρες.

«Μέσα σε 2 χρόνια από την ημέρα που ‘χτυπήσαμε’ την πόρτα της μαλτέζικης τουριστικής αγοράς», αναφέρει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, «έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα – με ομάδες μαλτέζων επισκεπτών να εκδράμουν συχνά στην περιοχή και προπαντός να επενδύουν στο live like locals δηλ. στην απόκτηση τοπικής εμπειρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Το Σεπτέμβριο του 2024 ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με σημαντικό tour operator της Μάλτας οργανώνει νέο inspection στην Ανατολική Χαλκιδική, ενώ τον Ιανουάριο του 2025 αποστολή chef ambassadors ταξιδεύει στη Μάλτα, παρουσιάζοντας σε εκπροσώπους Τύπου και travel agents την «αθωνική κουζίνα» σε τρεις εκδοχές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάλτα αποτελεί μικρή σε πληθυσμό μεσογειακή τουριστική αγορά, η οποία (όμως) διοχετεύει την Ευρώπη με ταξιδευτές 4 φορές το χρόνο, γεγονός που την τοποθετεί αυτόματα στις μεγάλες αγορές.

✔️ Το ισχυρό κατά κεφαλήν εισόδημα και

✔️ η εξωστρέφεια των Μαλτέζων – απόρροια της επαφής τους με ένα μείγμα θαλασσοπόρων και μαχητών, που μετρά πάνω από 5.500 χρόνια –

την κατατάσσει στις αγορές των αυθόρμητων ανθρώπων, που εξωτερικεύουν συναισθήματα και σκέψεις με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024