Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Εξετάζεται αύξηση ελέγχων στα αεροδρόμια
Εξάπλωση κορονοϊού

Κύπρος: Εξετάζεται αύξηση ελέγχων στα αεροδρόμια

Πριν την τελική λήψη αποφάσεων, η Κύπρος θα λάβει υπόψη τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Εθνικής Επιτροπής, ΣΕΕ συγκάλεσε ο Υπ. Υγείας της Κύπρου κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μετά από τη μεγάλη αύξηση περιστατικών κορονοϊού στην Κίνα και τα μέτρα που έχουν λάβει διάφορες χώρες. Επίσης, ο υπουργός υγείας, θα έχει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη και Ευρωπαίους ομολόγους του για περαιτέρω συντονισμό.

Πέραν από τις αποφάσεις που αναμένεται ληφθούν σε κοινή γραμμή με τις συστάσεις των ευρωπαϊκών οργανισμών, αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο και η αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, όπως επίσης και η συνέχιση της γονιδιακής επιτήρησης στην κοινότητα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε πως ήδη ζήτησε από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, να ετοιμάσουν μια έκθεση για τους επιστήμονες που θα τους ενημερώνει τι μέτρα λαμβάνουν άλλες χώρες, και με την κατάσταση που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή του Κέντρου Λοιμώξεων στην Ιταλία, για τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται από ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ιταλία, και τόνισε ότι καλό θα ήταν πριν την λήψη αποφάσεων να γίνει λεπτομερής ενημέρωση και για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024