Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑνοικτή καταγγελία Λιλλήκα για δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας

Ανοικτή καταγγελία Λιλλήκα για δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λιλλήκας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα στον ημερήσιο Κυπριακό Τύπο σχετικά με δηλώσεις του για το Σχέδιο Ανάν και τις τουριστικές επεκτάσεις του…

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λιλλήκας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα<...> στον ημερήσιο Κυπριακό Τύπο σχετικά με δηλώσεις του για το Σχέδιο Ανάν και τις τουριστικές επεκτάσεις του.

Ο κ. Λιλλήκας είπε τα ακόλουθα: “Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για το κατάντημα της εφημερίδας `Πολίτης`, η οποία με κύριο άρθρο της παρουσιάζει και ερμηνεύει τις έγνοιες και προτάσεις μου, ως αρμόδιος Υπουργός, για την πτυχή του τουρισμού, ως εξυπηρέτηση συμφερόντων κάποιων ξενοδόχων.

Αν έμπαινε στον κόπο ο αρθρογράφος του `Πολίτη` να ρωτήσει Τουρκοκύπριους αν συμφωνούν με την εισήγησή μου για τη σύσταση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου, ίσως να μην μου απέδιδε τα ευτελή κίνητρα που μου απέδωσε. Απέφυγα να σχολιάσω προηγούμενα άρθρα και σχόλια του `Πολίτη` για το πρόσωπό μου.

Είμαι υποχρεωμένος όμως, να καταγγείλω το σημερινό του άρθρο γιατί αυτό αποτελεί `δίκη προθέσεων`.

Διερωτώμαι για την αντίληψη που έχει η εφημερίδα αναφορικά με την ελευθερία έκφρασης, αφού όταν όποιος έχει διαφορετική άποψη μ΄ αυτή, με τόση βεβαιότητα τον κατηγορεί για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τα μόνα συμφέροντα που μέχρι τέλους θα υπερασπίζομαι, όποια και εάν είναι η άποψη της εφημερίδας, είναι τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού, στον οποίο είμαι υπόλογος.

Δεν θα ήθελα να ανοίξω μια τέτοια συζήτηση, όμως δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι άλλοι είναι που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ότι λειτούργησαν με οικονομικά κίνητρα στο εθνικό θέμα. Να θυμίσω ποιοι διαφήμιζαν ξενοδοχεία στα κατεχόμενα και καλούσαν τους Ελληνοκύπριους να κάνουν διακοπές στην Κερύνεια;

Η αναφορά στις χθεσινές μου δηλώσεις για την αξιοπρέπεια δεν αφορούσαν την εφημερίδα `Πολίτης`. Αφού όμως ένιωσε θιγμένη και μου ζητά να την προμηθεύσω με όση αξιοπρέπεια μου περισσεύει, απαντώ πως ο καθένας καθορίζει την ποιότητα και το ύψος της δικής του αξιοπρέπειας. Ποτέ δεν διεκδίκησα το αυθαίρετο δικαίωμα να καθορίζω την αξιοπρέπεια του οποιουδήποτε.

Σ΄ εμένα ούτε περισσεύει ούτε και υπολείπεται αξιοπρέπεια. Η αξιοπρέπεια ούτε δανείζεται ούτε πωλείται. Απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός της άλλης άποψης.

Αν μεταξύ μας δεν υπάρχει ο αλληλοσεβασμός, διερωτώμαι πώς θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια μιας λύσης με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους όταν προκύψουν διαφορετικές απόψεις. Ποια κίνητρα θα τους αποδίδουμε;

Τέλος, θέλω να τονίσω κάτι που μας διαφεύγει. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών, και εύχομαι όπως όλος ο κυπριακός λαός νάναι θετικό, θα χρειαστεί να συστρατευθούμε όλοι σε μία νέα τιτάνια προσπάθεια. Με τέτοιες συμπεριφορές λοιδορίας και προπηλακισμού όσων έχουν άλλη άποψη από τη δική μας, όχι μόνο δεν εξυπηρετείται ο τόπος, αλλά δημιουργούνται συνθήκες διάσπασης, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024