Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕκκληση του προέδρου του ΣΤΕΚ προς όλα τα μέτωπα να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις
Στόχος είναι τν αναχαίτιση των βλαβερών επιπτώσεων της κρίσης

Εκκληση του προέδρου του ΣΤΕΚ προς όλα τα μέτωπα να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις

Μόνο ζημιά στον τουρισμό και στον τόπο μπορούν να προκαλέσουν οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις και αντιδηλώσεις για την καθυστέρηση εφαρμογής των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για στήριξη του τουρισμού, τονίζει […]

Μόνο ζημιά στον τουρισμό και στον τόπο μπορούν να προκαλέσουν οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις και αντιδηλώσεις για την καθυστέρηση εφαρμογής των μέτρων που<...> έχουν εξαγγελθεί για στήριξη του τουρισμού, τονίζει ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου).

Ο Σύνδεσμος επιδεικνύει πλήρη εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες που έγιναν διά στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό, άσχετα με το γεγονός ότι τα μέτρα δεν έχουν ακόμη εφαρμοσθεί, έχει προ καιρού δώσει οδηγίες προς τα μέλη του να προβούν στις ανάλογες μειώσεις τιμών. Τα μέλη του ΣΤΕΚ, που αποτελούνται από ποιοτικές ξενοδοχειακές μονάδες, προχώρησαν άμεσα στην παροχή των σχετικών μειώσεων που συμφωνήθηκαν αν όχι και μεγαλύτερων. Πολύ κακώς λοιπόν διαδίδεται ότι δεν έχουν δοθεί οποιεσδήποτε εκπτώσεις από ακατατόπιστους ή κακόπιστους.

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ κ. Aκης Βαβλίτης δήλωσε: “Είναι καιρός να σταματήσουν οι καυγάδες και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις. Σ΄ αυτούς τους πολύ δύσκολους για την τουριστική βιομηχανία καιρούς, θα πρέπει όλοι, συλλογικά, μεθοδευμένα και με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, να επικεντρωθούμε στους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Παρ`όλο που η εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων καθυστερεί, εμείς έχουμε δώσει οδηγίες στα μέλη μας να προχωρήσουν στις ανάλογες μειώσεις γιατί είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα δεν θ’ αθετήσουν τις δεσμεύσεις τους”.

Αναφορικά με την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ ξεκαθάρισε: “Πρέπει να κατέβουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές. Aρχισε ανοικτός και ειλικρινής διάλογος με τις συντεχνίες και με πνεύμα καλής θέλησης θα βρεθεί η αναγκαία, υπό τις πρωτόγνωρα δύσκολες περιστάσεις, λύση χωρίς βέβαια να αδικούνται οι εργαζόμενοι”.

Συν τοις άλλοις, η πρόσφατη εξαγγελία για στάση εργασίας των υπαλλήλων του ΚΟΤ, καθώς και οι αχρείαστες αντιπαραθέσεις που ταλανίζουν τον αρμόδιο για τον Τουρισμό Οργανισμό ουδόλως υποβοηθούν στην επίλυση των πολλαπλών σοβαρών προβλημάτων του κλάδου. Όλες οι προαναφερθείσες πρόσφατες αντιπαραθέσεις ουδένα εξυπηρετούν και αποσπούν την προσοχή όλων από τους τεθέντες στόχους, που δεν είναι άλλοι από την αναχαίτιση των βλαβερών επιπτώσεων της κρίσης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024