Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕΤΑΠ Λάρνακας: Νέα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στην πόλη τα επόμενα χρόνια
Κύπρος

ΕΤΑΠ Λάρνακας: Νέα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στην πόλη τα επόμενα χρόνια

Στα όρια του Δήμου Λάρνακας εκκρεμεί η αδειοδότηση πέραν των 1.000 κλινών, ενώ από τις 33 νέες αιτήσεις οι 13 αφορούν διατηρητέες οικοδομές.

Σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) σημειώνει ότι οι υπό ανέγερση, αλλά και προγραμματιζόμενες τουριστικές αναπτύξεις, καταδεικνύουν ότι η Λάρνακα αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας.

“Η πιο πρόσφατη, αλλά και σημαντική προσθήκη από πλευράς επίτευξης ποικιλομορφίας στο ξενοδοχειακό προϊόν της Λάρνακας, αφού πρόκειται για μονάδα τύπου θερέτρου, είναι το Radisson Beach Resort Larnaca. Το συγκεκριμένο κατάλυμα λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2022, βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Βορόκληνης και παρέχει όλες τις διευκολύνσεις και υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου”.

Ακόμη, ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor Group επέλεξε τη Λάρνακα για να λειτουργήσει την πρώτη του μονάδα στην Κύπρο με το brand Mercure, ενώ πρόσφατα συνήψε συμφωνία με τη Solaar Hospitality. Το νέο ξενοδοχείο θα ονομάζεται Mercure Beach Resort Larnaca και θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023 στη Βορόκληνη.

Η ΕΤΑΠ Λάρνακας σημειώνει επίσης ότι “την παλιά αίγλη της ιστορικής ομώνυμης πλατείας στο κέντρο της πόλης επιδιώκει να επαναφέρει το νέο ξενοδοχείο Pallas Hotel, που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα”.

Και συνεχίζει: “O όμιλος εταιρειών Quality, μαζί με τους συνεργάτες του, συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη της Λάρνακας με τέσσερα νέα ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα, δύο εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία στην Πύλα, το πρώην Stavros Hotel που θα φέρει το brand της Best Western και το πρώην Aris Hotel, θα αναβαθμιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι ως αδειούχα διαμερίσματα πρώτης κατηγορίας. O όμιλος της Quality θα δημιουργήσει στην Κύπρο το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο που θα βρίσκεται στη Λεωφόρο Μακαρίου, με τη σφραγίδα της αλυσίδας Holiday Inn Express, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Στα μέσα του 2023 αναμένεται να αρχίσει και η ανέγερση υπερπολυτελούς μονάδας στη Βορόκληνη σε γη 15 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που θα φέρει το όνομα μεγάλης αλυσίδας του εξωτερικού”.

Ακόμη, εντός του ερχόμενου έτους εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν και οι τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις της NCH Capital Inc. σε συνεργασία με στρατηγικούς της εταίρους. Όπως αναφέρεται, οι τρεις αναπτύξεις βρίσκονται στην Πύλα και περιλαμβάνουν το Troy Resort & Spa, το 4 αστέρων Beau Rivage Hotel & Residences και το πεντάστερο Floating Scapes. Τα δύο τελευταία βρίσκονται στην τουριστική περιοχή του παραλιακού μετώπου Πύλας και γίνονται διαβουλεύσεις για συνεργασία με διεθνή brands. Ακόμα η συγκεκριμένη εταιρεία προχωρεί άμεσα και με την ανέγερση boutique ξενοδοχείου στην περιοχή Αγίου Λαζάρου με την ονομασία St. Lazarus Hotel.

Σημειώνεται ότι το πρώτο ξενοδοχείο εντός των ορίων του αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού. Πρόκειται για το τετράστερο Parayialia Hotel και θα βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Μενεού, ενώ η ανάπτυξη βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων με τις εργασίες να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν εντός του 2023.

Στην ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Λάρνακας αναφέρεται επίσης ότι “στα όρια του Δήμου Λάρνακας εκκρεμεί η αδειοδότηση πέραν των 1.000 κλινών, ενώ από τις 33 νέες αιτήσεις οι 13 αφορούν διατηρητέες οικοδομές. Αυτό συνάδει πλήρως με τον στόχο της ΕΤΑΠ Λάρνακας για αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων ως μέτρο διάσωσης της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της πρόσδοσης χαρακτήρα στην πόλη αλλά και της προσφοράς εναλλακτικών επιλογών διαμονής που αναζητά ο σύγχρονος τουρίστας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024