Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΓιώργος Λιλλήκας: Ο Τουρισμός είναι προτεραιότητά μου

Γιώργος Λιλλήκας: Ο Τουρισμός είναι προτεραιότητά μου

Ο τουρισμός είναι προτεραιότητά μου δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας

Ο τουρισμός είναι προτεραιότητά μου δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας<...> σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις επιπτώσεις στον κυπριακό τουρισμό από ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ, καθώς και για το γεγονός ότι υπάρχουν παράπονα εκ μέρους των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και ήδη έχουν κλείσει κάποιες βιομηχανικές μονάδες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι έχει, ήδη, συνεννοηθεί με τον υπουργό Οικονομικών και ορίστηκε εντός των προσεχών ημερών συνάντηση για το θέμα τόσο σε επίπεδο Υπουργών όσο και σε επίπεδο τεχνοκρατών για να εξεταστεί η λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους των οργανώσεων των ξενοδόχων, τον ΚΟΤ και με υπηρεσιακούς παράγοντες ενόψει της επίσκεψής του στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο, όπου έχουν ήδη κανονιστεί συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς για να διερευνηθεί η πιθανή θέσπιση κάποιων κινήτρων στο περιοριστικό πλαίσιο βέβαια που ορίζει η Ε.Ε. Όπως σημείωσε ο κ. Λιλλήκας η άμεση επιδότηση ανά τουρίστα δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την δέχεται, διότι την θεωρεί επιχορήγηση.

«Είμαι σίγουρος, όμως, ότι μπορούμε να βρούμε διάφορους άλλους πρακτικούς τρόπους για να δώσουμε κίνητρα. Δεν θα αρκεστούμε στη διαφήμιση που, σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ, έχω την άποψη ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει, και αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δούμε με ποιο πρακτικό τρόπο μπορούμε να τα διαθέσουμε για να φέρουμε τουρίστες στην Κύπρο. Θα έχω συγκεκριμένα μέτρα να εξαγγείλω από εβδομάδας» κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024