Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ ελεύθερη διακίνηση δεν επηρεάζει τον τουρισμό στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου

Η ελεύθερη διακίνηση δεν επηρεάζει τον τουρισμό στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου

Ο εσωτερικός τουρισμός δεν ξεπερνά το 6% σε συμμετοχή στο συνολικό κύκλο εργασιών της τουριστικής μας βιομηχανίας, είπε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας κληθείς να σχολιάσει πώς […]

Ο εσωτερικός τουρισμός δεν ξεπερνά το 6% σε συμμετοχή στο συνολικό κύκλο εργασιών της τουριστικής μας βιομηχανίας, είπε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας<...> κληθείς να σχολιάσει πώς η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κύπρο, με τη μερική ελεύθερη διακίνηση, επηρεάζει τον τουρισμό στις ελεύθερες περιοχές.

Στη δήλωση του ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού είπε τα εξής: «Ο εσωτερικός τουρισμός δεν ξεπερνά το 6% σε συμμετοχή στο συνολικό κύκλο εργασιών της τουριστικής μας βιομηχανίας. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε αυτό. Για την ώρα, δεν επηρεάστηκε, τουλάχιστον η ξενοδοχειακή βιομηχανία, από τη μερική άρση της απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης στον τόπο μας από τη διακίνηση Ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές μας. Έχουν επηρεαστεί περισσότερο, κυρίως κατά τη διάρκεια των εορτών, τα εστιατόρια. Όμως, θεωρώ ότι είναι παροδικό.

Όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, έγιναν κάποιες διερευνητικές κρούσεις από κάποιους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, για το ενδεχόμενο διανυκτέρευσης τουριστών τους στα κατεχόμενα. Μετά από την ενημέρωση που τους έγινε από τον ΚΟΤ, αλλά και από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ο οποίος συνεργάζεται στενά με το υπουργείο, έχουν εγκαταλείψει τις όποιες σκέψεις είχαν και τουλάχιστον, μέχρι στιγμής, δεν επιμένουν σε μια τέτοια προσέγγιση».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024