Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ ψηφιακή προώθηση της Πάφου αποφέρει καρπούς
Κύπρος

Η ψηφιακή προώθηση της Πάφου αποφέρει καρπούς

Η νέα ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια της Πάφου αποφέρει αποτελέσματα, ενώ ο Υφυπουργός Σάββας Περδίος τονίζει ότι θα αυξηθούν τα κονδύλια για ψηφιακό μάρκετινγκ.

Τα νέα δεδομένα στην προώθηση του τουρισμού της Πάφου, με την σημασία που αποδίδεται πλέον στο ψηφιακό μάρκετινγκ, έχουν ήδη ωφελήσει στο μέγιστο βαθμό την πόλη ως τουριστικό προορισμό, δεδομένου ότι οι φορείς της επαρχίας είναι πρωτοπόροι στην εκμετάλλευση των νέων αυτών μεθόδων προώθησης, τονίζεται σε δημοσίευμα του Paphosnet.

Κατά την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εκστρατείας προώθησης της Πάφου στον διεθνή χώρο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Almyra με πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) και του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου αναλύθηκε ολόκληρη η διαφημιστική καμπάνια.

Η παρουσίαση αφορούσε στα αποτελέσματα της ψηφιακής εκστρατείας για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και σε αυτήν συμμετείχαν ξενοδόχοι και φορείς του τουρισμού της επαρχίας. Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ Πάφου πέραν των 8 εκατομμυρίων μοναδικών πιθανών επισκεπτών έχουν γίνει αποδέκτες των μηνυμάτων της ηλεκτρονικής εκστρατείας, ενώ άνω των τριών εκατομμυρίων αποδέκτες του βίντεο μηνύματος ολοκλήρωσαν πλήρως την θέαση του.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση της Πάφου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Πάφος έχει αγκαλιάσει τα νέα δεδομένα στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ εδώ και δύο χρόνια.

« Στηρίζουμε μέσω χορηγίας την ΕΤΑΠ και την όλη προσπάθεια», τόνισε, «και με ικανοποίηση βλέπουμε αυτή την προσπάθεια να βελτιώνει συνεχώς τα αποτελέσμα της και την στόχευση της. Ήδη, ένα από τα βασικότερα μηνύματα είναι ότι θα γίνει επέκταση αυτής της καμπάνιας μέχρι και το τέλος του φετινού χρόνου».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού προανήγγειλε ότι θα αυξηθούν και άλλο τα κονδύλια που διατίθενται για αυτή την καμπάνια, ούτως ώστε, να γίνεται και ολόχρονα όπως κάνει και το Υφυπουργείο Τουρισμού με τις δικές του καμπάνιες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της μελέτης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η διαφαινόμενη άνοδος θα συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο.

«Πρόκειται για μια πολύ πετυχημένη και πρωτοπόρο προσπάθεια του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα», είπε, «και στόχος μας είναι όχι μόνο να βελτιώσουμε την ροή των τουριστών προς την επαρχία Πάφου, αλλά και την ποιότητα του τουρίστα. Τα δύο χρόνια που γίνεται αυτή η καμπάνια έχουμε δει να βελτιώνονται συνεχώς οι δείκτες. Πρόκειται για μια καμπάνια που βασίζεται στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία που αφορά το ψηφιακό marketing και είναι βασισμένη σε έρευνα αγοράς που έχει γίνει πέρσυ να έχουν σωστή στόχευση στον τουρίστα που θέλουμε να προσελκύσουμε στην Πάφο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Κυριάκος Δρουσιώτης τόνισε ότι στόχος είναι να συνεχίσει η προβολή αυτή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε η Πάφος να μην απουσιάζει από τις αγορές.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει ιδιαίτερη και για την χειμερινή περίοδο που θα είναι λίγο πιο δύσκολη φέτος», επεσήμανε.

Σημαντική πτυχή της μελέτης των τουριστικών φορέων της Πάφου ήταν και αυτή που αφορούσε στο προφίλ του μέσου επισκέπτη και πόσο αυτό έχει ξεκινήσει να αλλάζει λόγω της πανδημίας.

Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Τουρισμού παρατήρησε ότι ακόμα και η Βρετανική αγορά που είναι και η κυρίαρχη αγορά της Κύπρου και ιδιαίτερα της Πάφου, φέτος έχει καταγράψει μείωση της τάξης του 10%, κάτι που ήταν αναμενόμενο.

«Ακόμη και πριν την πανδημία και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία αναμέναμε ότι λόγω του Brexit θα δούμε σε κάποια φάση μια μείωση από την αγορά αυτή», είπε. Αυτό σημαίνει ότι η έμφαση που έχει δοθεί στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σημαντική και ότι έρχονται από πολλές χώρες της ΕΕ επισκέπτες στην Πάφο.

Πολλοί απ’ αυτούς ενοικιάζουν αυτοκίνητα για να μεταβούν σε άλλες περιοχές, όπως στον Πύργο Τηλλυρίας και την Πόλη Χρυσοχούς. Ενώ πριν την πανδημία υπήρχε εξάρτηση του τουρισμού κατά 70% από οργανωτές ταξιδίων με τις ναυλωμένες πτήσεις, πλέον το ποσοστό αυτό δεν υπερβαίνει το 50% το οποίο σημαίνει ότι το υπόλοιπο 50% είναι από μεμονωμένους ταξιδιώτες οι οποίοι πραγματικά έρχονται για να ανακαλύψουν όλες τις περιοχές, αλλά και ειδικές μορφές τουρισμού.

Ο Σάββας Περδίος σημείωσε πως μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού μπορεί η Πάφος να προσελκύσει τουρίστες πιο μικρής ηλικίας, προσθέτοντας ότι οι νέοι 25 και 30 ετών θέλουν δραστηριότητες στην φύση.

Η εν λόγω εκστρατεία άρχισε τον Απρίλιο του 2022, κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο σε κύριες ή ανερχόμενες αγορές όπως αυτές των Βρετανίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Πολωνίας και Ισραήλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024