Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚ. Κουμής από Λονδίνο: “229.000 Βρετανοί τουρίστες στην Κύπρο από το α’ 4μηνο του 2024”
Κύπρος

Κ. Κουμής από Λονδίνο: “229.000 Βρετανοί τουρίστες στην Κύπρο από το α’ 4μηνο του 2024”

KOUMHS

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής, ολοκλήρωσε επιτυχώς σημαντικές επαφές στο Λονδίνο για την τουριστική προβολή της χώρας.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις επαφές του στο Λονδίνο, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής, ο οποίος ήταν επικεφαλής κυπριακής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε το
Ηνωμένο Βασίλειο για σημαντικές επαφές. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής πραγματοποίησε σειρά επαφών με επικεφαλής τουριστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη βρετανική αγορά, όπως και με στελέχη αεροπορικών εταιρειών, όπου συζητήθηκαν η πορεία του τουρισμού την τρέχουσα χρονική περίοδο, τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς επίσης και οι προοπτικές του επόμενου έτους 2025.

“Η βρετανική οικονομία δείχνει σημεία ανάκαμψης, κάτι που αντανακλάται θετικά και στον τουρισμό”

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Λονδίνο, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου είχε επίσης συναντήσεις με φορείς της κυπριακής παροικίας, όπως και με τον πρόεδρο της Εθνικής
Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου κ. Χρίστο Καραολή.

KOUMHS

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ο κ. Κουμής ανέφερε: “Η βρετανική αγορά είναι χωρίς αμφιβολία η κορυφαία αγορά του τουρισμού της χώρας μας και διαχρονικά η συνεισφορά της στον τουρισμό της χώρας μας, είναι εξαιρετικά μεγάλη και βαρυσήμαντη. Το 2023, οι αφίξεις τουριστών από τη Βρετανία ξεπέρασαν τα 1,3 εκατ. επισκέπτες (100.000 περισσότεροι σε σύγκριση με το 2022), ενώ ήδη μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας 229.000 Βρετανοί, επίδοση εξαιρετικά ικανοποιητική, εάν λάβουμε υπόψιν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βρετανική οικονομία, η οποία επί της ουσίας βρισκόταν σε καθεστώς ύφεσης εδώ και μήνες, έχοντας ως δυσμενή συνέπεια τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την άσκηση πιέσεων προς τον επιχειρηματικό κλάδο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα δανειστικά επιτόκια κατέγραψαν άνοδο από το 0,1% στο 5,25%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ευτυχώς,το τελευταίο χρονικό διάστημα η βρετανική οικονομία δείχνει σημεία ανάκαμψης, κάτι που αντανακλάται θετικά και στον τουρισμό.

Εκείνο που μας ικανοποιεί από τις συναντήσεις που είχαμε, είναι ότι ο στόχος που θέσαμε από την αρχή της φετινής περιόδου για επανάληψη της περσινής επίδοσης διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι θα επιτευχθεί.

Σε σχέση με το 2025 οι πλείστες εταιρείες είναι στη φάση του προγραμματισμού ακόμη, και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, τόσο σε σχέση με τον τουρισμό ευρύτερα, όσο και σε σχέση με τις ειδικές μορφές τουρισμού που θεωρούμε ότι αξίζουν ιδιαίτερης σημασίας“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024