Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚωνσταντίνος Πετρίδης: Παραδίδουμε ένα νέο δυναμικό τουριστικό προϊόν
Συνέδριο

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Παραδίδουμε ένα νέο δυναμικό τουριστικό προϊόν

Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης στην ομιλία του στο συνέδριο αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης στον κλάδο του τουρισμού.

Ένα ανανεωμένο και δυναμικό τουριστικό προϊόν παραδίδει η Κυπριακή κυβέρνηση, αφού έγιναν άλματα προόδου την τελευταία δεκαετία, είπε ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης κατά τη διάρκεια του 44ου Cyprus Hotel Summit & Exhibition, που έγινε χθες στην Κύπρο.

Κατά τη ομιλία του, ανέφερε ότι «είναι αξιοσημείωτο που βρισκόμαστε μετά από δέκα χρόνια. Αναλάβαμε την διακυβέρνηση σε μια περίοδο τεράστιας κρίσης. Το μέλημα μας ήταν να βοηθήσουμε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Κύπρου».

Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στην προώθηση των πολεοδομικών κινήτρων και στην αλλαγή κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων, ως τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης. Μίλησε ακόμη για τη δημιουργία του καζίνο στη Λεμεσό που υπήρχε σαν ιδέα, αλλά «ήταν κοιμισμένη στα συρτάρια».

«Είμαστε περήφανοι για αυτή την επένδυση των 700 εκατ., που θα φέρει αύξηση του τουρισμού», τόνισε.

Για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού είπε ότι «περάσαμε μέσα από συμπληγάδες στη Βουλή για να τονίσουμε το αυτονόητο. Η Κύπρος δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Έχεις και βουνά», υπέδειξε, για να προσθέσει: «Πριν από δέκα χρόνια λέγαμε ότι η Κύπρος είναι κατ’ εξοχήν τουριστική χώρα. Εγώ λέω δεν είναι. Έχει μειωθεί η συνεισφορά στο ΑΕΠ, αλλά αυξήθηκε σε άλλους τομείς που πριν δεν υπήρχαν».

«Αυτή η κυβέρνηση παραδίδει ένα τουριστικό προϊόν πιο ανανεωμένο και πιο δυναμικό. Η συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ πρέπει να είναι παράδειγμα αγαστής συνεργασίας για το μέλλον», κατέληξε.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με στόχο την παροχή πολύτιμης ενημέρωσης στις επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να παραμείνουν ενήμερες και να ανακάμψουν από τις απανωτές διεθνείς κρίσεις της σύγχρονης εποχής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσια ατζέντα που καλύπτει τα νεότερα δεδομένα και τις μελλοντικές τάσεις του ξενοδοχειακού και τουριστικό τομέα. Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιέχει συζητήσεις αναφορικά με τη θέση της Κύπρου στα στρατηγικά σχέδια των ταξιδιωτικών πρακτόρων, αναλύσεις για την εξελικτική πορεία των online κρατήσεων κ.α.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024