Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Εμφαση στη διεύρυνση των τουριστικών αγορών

Κύπρος: Εμφαση στη διεύρυνση των τουριστικών αγορών

Aμεσα και χωρίς καθυστερήσεις αντέδρασε η Κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά στην κρίση από τον πόλεμο στο Ιράκ…

Aμεσα και χωρίς καθυστερήσεις αντέδρασε η Κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά στην κρίση από τον πόλεμο στο Ιράκ, αφού πριν καν αρχίσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις έλαβε προληπτικά και άλλα ενισχυτικά μέτρα για<...> να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία της τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γ. Λιλλήκας, αναφερόμενος στον τουρισμό κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου.

Ο υπουργός που χαρακτήρισε δύσκολες χρονιές το 2002 και το 2003, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή χρονιά και τόνισε ότι ο εξελίξεις θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή, ενώ η συνεργασία της Κυβέρνησης με τους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία φορείς θα συνεχίσει να είναι παραγωγική και δημιουργική.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λιλλήκας ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διεύρυνση των τουριστικών αγορών, αλλά και στη μεθοδική ανάπτυξη του εξειδικευμένου τουρισμού, όπως ο συνεδριακός και ο αθλητικός τουρισμός. «Με τη συμφωνία που υπογράψαμε με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Μεγάλης Βρετανίας θέσαμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Με νέα προγράμματα στήριξης και με την υποδομή σε αθλητικές εγκαταστάσεις που προγραμματίζει ο ΚΟΑ, σύντομα η Κύπρος θα καταστεί ο πιο ελκυστικός προορισμός για την προετοιμασία των αθλητών» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό θα εμπλουτιστεί με νέες σύγχρονες αντιλήψεις και προγράμματα υποδομής, ενώ θα καταρτιστεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του μέχρι το 2010. «Η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου δεν μπορεί να είναι ευθύνη μόνο του Κράτους. Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει, με τη στήριξη της Κυβέρνησης, να αναλάβει το δικό του μερίδιο έργων, έτσι ώστε να έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα. Στις νέες συνθήκες θα πρέπει να προσαρμοστεί και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Γι΄ αυτό και θα γίνει επανακαθορισμός του ρόλου του καθώς και αναδιάρθρωση της δομής και των υπηρεσιών του έτσι ώστε να μπορεί αποτελεσματικά να δίνει απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής» κατέληξε ο υπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024