Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Σύσφιξη σχέσεων με Ισραήλ και Πολωνία
Συναντήσεις πολιτικών

Κύπρος: Σύσφιξη σχέσεων με Ισραήλ και Πολωνία

Οι συναντήσεις των αρχών πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και η ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί με μελλοντικές επαφές.

Τη Δευτέρα 3 Μαρτίου, στα γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συναντήσεις του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή με τον πρέσβη του Ισραήλ κ. Oren Anolik και την πρέσβη της Πολωνίας κα Irena Lichnerowicz Augustyn.

Κατά τη συνάντηση με τον πρέσβη του Ισραήλ, ο κ. Κουμής, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έγιναν ακόμα πιο στενές και πολυδιάστατες. Ανέπτυξε τη σημασία της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ για την Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες προβολής της Κύπρου, στη σημαντική αυτή αγορά, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ενώ δεν έκρυψε και τη μεγάλη ικανοποίηση του για την πορεία των αφίξεων από την εν λόγω αγορά τα τελευταία χρόνια.

Από πλευράς του, ο κ. Oren Anolik έκανε αναφορά στη στενή συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και στην αγάπη των Ισραηλινών για την Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης σε πιθανούς τρόπους ενδυνάμωσης της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Από την άλλη, στη συνάντηση με την πρέσβη της Πολωνίας, αφού έγινε αρχικά αναφορά στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, συζητήθηκαν θέματα αεροπορικής συνδεσιμότητας, αλλά και ενίσχυσης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Κουμής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλματώδη ανάπτυξη των αφίξεων από την Πολωνία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Από πλευράς της, η κα Irena Lichnerowicz Augustyn αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των Πολωνών πολιτών να γνωρίσουν την Κύπρο, όπως και στις προσδοκίες τους από τους προορισμούς που επισκέπτονται, οι οποίες ικανοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και η ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί με μελλοντικές επαφές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024