Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Το υφυπουργείο Τουρισμού στηρίζει το Agia Napa Youth Soccer Festival
Κύπρος

Κύπρος: Το υφυπουργείο Τουρισμού στηρίζει το Agia Napa Youth Soccer Festival

«Το σημαντικότερο για μας είναι ότι προκαλεί τουρισμό, εγχώριο αλλά και διεθνείς αφίξεις και υπάρχουν διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό», δηλώνει ο υφυπουργός Τουρισμού, Κ. Κουμής.

Το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου στρέφεται προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στέκεται δίπλα στο Αyia Napa Youth Soccer Festival, «αφού δημιουργεί τόσο εγχώριο όσο και τουρισμό από το εξωτερικό», σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού, Κώστα Κουμή.

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη του στο Χαραλαμπίδης Κρίστης Agia Napa Youth Soccer Festival, που ξεκίνησε το Σάββατο 8 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 13 του μήνα στην Αγία Νάπα, ο κ. Κουμής ανέφερε ότι «είναι μια αξιέπαινη ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία μέσα από την πορεία των ετών, μετατράπηκε σε μια μεγάλή διοργάνωση εξαιρετικά ωφέλιμη για την πολιτεία υπό την έννοια ότι την απολαμβάνουν τα παιδιά, την απολαμβάνουν οι γονείς και οι θεατές».

Πρόσθεσε ότι «το σημαντικότερο για μας είναι ότι προκαλεί τουρισμό, εγχώριο αλλά και διεθνείς αφίξεις και υπάρχουν διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ως υφυπουργείο Τουρισμού δηλώνουμε και φέτος ότι είμαστε δίπλα στους διοργανωτές και πολύ ευχαρίστως θα είμαστε και του χρόνου αφού πρόκειται για μια αξιέπαινη διοργάνωση και πρωτοβουλία».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών «η 21η διοργάνωση του Χαραλαμπίδης Κρίστης Αyia Napa Youth Soccer Festival πραγματοποιείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας και στα 15 ειδικά διαμορφωμένα και διαχωρισμένα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Στο Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος 391 διαφορετικά  ποδοσφαιρικά τμήματα και πέραν των τεσσάρων χιλιάδων παιδιών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 12 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ξεκινώντας από την χρονολογία γέννησης του 2006 μέχρι και το 2017».

Θα πραγματοποιηθούν επίσης και φέτος «οι επιπλέον 6 ηλικιακές κατηγορίες σε ξεχωριστά πρωταθλήματα Lions τα οποία προνοούν την συμμετοχή παιδιών που γεννήθηκαν από το 2011 μέχρι και το 2016. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να συμμετέχουν σε λιγότερο ανταγωνιστικούς αγώνες».

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί «ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια ηλικίας κάτω των 15 ετών και φέτος θα συμμετέχουν έξι ομάδες. Η διοργάνωση του τουρνουά κοριτσιών εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας του Σωματείου με την ΚΟΠ, για σκοπούς στήριξης της όλης προσπάθειας που καταβάλλει η Ομοσπονδία για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο και για να δοθούν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και άθλησης και στον γυναικείο πληθυσμό».

Στο φεστιβάλ «εκτός από τις παραδοσιακές χώρες της Μέσης Ανατολής όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία, φέτος υπάρχουν συμμετοχές από  Πολωνία, Αγγλία και Δανία, ενώ ομάδες και ακαδημίες θα συμμετέχουν από όλη την ελεύθερη Κύπρο συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Πόλης της Χρυσοχούς».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024