Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπρος«Μεγάλος μποναμάς» για την Κύπρο ο γαμήλιος τουρισμός – Πόσα εκατομμύρια αποφέρει
Κύπρος

«Μεγάλος μποναμάς» για την Κύπρο ο γαμήλιος τουρισμός – Πόσα εκατομμύρια αποφέρει

Για κάθε γάμο που λαμβάνει χώρα στο νησί, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία ανέρχονται τουλάχιστον σε 30 (φίλοι και συγγενείς των νεόνυμφων).

Η Κύπρος είναι μία χώρα η οποία βασίζεται επί τω πλείστο στην τουριστική της βιομηχανία. Για αυτό, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς της πολιτείας και των επαγγελματιών του κλάδου για το rebranding της νήσου και κατ’ επέκταση την άνθιση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι και ο γαμήλιος.

Αυτή τη στιγμή ο γαμήλιος τουρισμός αποφέρει στην κυπριακή οικονομία πέραν των 100 εκατομμύριων ευρώ ετησίως, αναφέρει δελτίο τύπου της πλατφόρμας Bookyourweddingday.

Σ. Περδίος: Το μέλλον ανήκει στον ψηφιακό μετασχηματισμό – Οι digital καμπάνιες φτάνουν σε 1 δισ. smartphones ετησίως

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ήδη η απλοποίηση των διαδικασιών κράτησης πολιτικού γάμου για τουρίστες στην Κύπρο, η μείωση της γραφειοκρατίας, τα μαγευτικά τοπία της χώρας μας και ο επαγγελματισμός με τον οποίο όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο αντιμετωπίζουν το κεφάλαιο του γαμήλιου τουρισμού, συνέβαλε πολύ στην ανάπτυξη του.

Σημειώνεται πως για κάθε γάμο που λαμβάνει χώρα στο νησί, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία ανέρχονται τουλάχιστον σε 30 (φίλοι και συγγενείς των νεόνυμφων). Παράλληλα για την υλοποίηση των γάμων δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επαγγελματίες στο τομέα του τουρισμού, της εστίασης και της διοργάνωσης γάμων.

Σήμερα πέραν από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος αποτελεί πλέον ελκυστικό προορισμό για τέλεση πολιτικών γάμων για μελλονύμφους από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α

Από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Κύπρου που επιλέγουν οι τουρίστες για την τέλεση πολιτικού γάμου είναι η Πάφος, η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024