Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜπορούν να αναπτυχθούν κοινοπραξίες ή κοινά προγράμματα Ελλάδας – Κύπρου στον τουρισμό

Μπορούν να αναπτυχθούν κοινοπραξίες ή κοινά προγράμματα Ελλάδας – Κύπρου στον τουρισμό

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέα Λοβέρδο στην οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες για συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τουριστικό τομέα

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέα Λοβέρδο στην οποία συζητήθηκαν<...>, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες για συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τουριστικό τομέα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι -στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ανάπτυξη όλο και περισσότερο των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών των δύο χωρών- «πιστεύουμε ότι από κοινού μπορούμε να αναπτύξουμε πάρα πολλά προγράμματα, όχι μόνο στον ελληνικό και τον κυπριακό χώρο, αλλά και στη γύρω περιοχή όπου και η Ελλάδα και η Κύπρος διατηρούν εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη. Με το δυναμισμό των Κυπρίων και των Ελλαδιτών επιχειρηματιών μπορούν να αναπτυχθούν κοινοπραξίες ή κοινά προγράμματα είτε αυτά αφορούν τον τουρισμό είτε αφορούν επενδύσεις στη γύρω περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ξανασυναντηθούμε και θα εργαστούμε από κοινού».

Από την πλευρά του ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στους τομείς του εμπορίου και τουρισμού, αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του κ. Λιλλήκα στην Αθήνα.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε, τέλος, ότι εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα συνεργασίας των δυο χωρών όσον αφορά τα αναπτυξιακά θέματα που σχετίζονται με το Ιράκ και την ανοικοδόμηση του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η επόμενη συνάντησή του με τον κ. Λοβέρδο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Μαΐου όταν θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε Σύνοδο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024