Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΟ Κώστας Κουμής ορίστηκε ως νέος υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου
Κύπρος

Ο Κώστας Κουμής ορίστηκε ως νέος υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου

Ο νέος υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2023, μετά τη νενομισμένη διαβεβαίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού ανακοίνωσε το νέο υπουργικό συμβούλιο, παραδίδει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη «νενομισμένη διαβεβαίωσή» του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να μεταβεί στη Βουλή, όπου κατ’αρχήν θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της ΒτΑ Αννίτα Δημητρίου στο γραφείο της.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Βουλή ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συναντήσει τον κ. Χριστοδουλίδη επίσης στο γραφείο της προέδρου. Κατόπιν και οι δύο θα μεταβούν στην αίθουσα της Ολομέλειας για την τελετή εγκατάστασης στις 11.30 π.μ.

Μετά την τελετή, ο νέος πρόεδρος θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια και στη συνέχεια θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των μελών του Κοινοβουλίου στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση της τελετής εγκατάστασης του νέου προέδρου, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου το προεδρικό ζεύγος θα υποδεχθεί τον νέο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και την πρώτη κυρία, Φιλίππα Καρσερά. Μετά τη συνάντηση που θα έχουν στο Γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κατευοδώσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας (27/2), η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε επισήμως το νέο υπουργικό συμβούλιο. Οι 25 εκλεκτοί της νέας κυβέρνησης, αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2023, μετά τη νενομισμένη διαβεβαίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υφυπουργός Τουρισμού ορίστηκε ο Κώστας Κουμής, ο οποίος την περίοδο 2020 – 2021, είχε την ευθύνη της επιμέλειας και της παρουσίασης της διαδικτυακής εκπομπής “Ο Τουρισμός στο Επίκεντρο”.

Λίγα Λόγια για τον Κώστα Κουμή

Ο Κώστας Κουμής γεννήθηκε στο Παραλίμνι το 1977. Αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 1995 και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επικοινωνία.

Διετέλεσε Διευθυντής Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, Διευθυντής της Τουριστικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου και διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού την περίοδο 2014 – 2018 και Αντιπρόεδρος της CYTA την περίοδο 2019 – 2020. Την ίδια περίοδο υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της CYTA. Εργάστηκε επίσης ως επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τον Ιούλιο του 2021 είναι μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Συνέση με καταγωγή από την Δερύνεια και το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και έχουν δύο παιδιά, τη Γεωργιάνα και τον Παναγιώτη.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024