Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςO ΠΑΣΥΞΕ χαιρετίζει την υπογραφή Μνημονίου Κύπρου – Αιγύπτου για εργοδότηση Αιγυπτίων πολιτών στη χώρα
Κύπρος

O ΠΑΣΥΞΕ χαιρετίζει την υπογραφή Μνημονίου Κύπρου – Αιγύπτου για εργοδότηση Αιγυπτίων πολιτών στη χώρα

Kypros

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων εκφράζει ικανοποίηση για τη συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου, ενισχύοντας την τουριστική βιομηχανία μέσω εργασιακών δυνατοτήτων.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για την εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών στην Κύπρο.

“Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Κύπρο που εξακολουθεί να ταλανίζει τις επιχειρήσεις, δημιούργησε την ανάγκη για τη σύναψη αυτού του Μνημονίου, γεγονός που αποτελεί μια θετική εξέλιξη για άμβλυνση του προβλήματος”, σημειώνεθι ο ΠΑΣΥΞΕ. “Ως εκ τούτου, η απόφαση αυτή είναι προς την ορθή κατεύθυνση αλλά ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να επωφεληθεί από φέτος η τουριστική μας βιομηχανία από την εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών.

Η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός – εκτός από την έλλειψη εργατικού δυναμικού – εξακολουθούν να δέχονται νέες προκλήσεις όπως ο πόλεμος του Ισραήλ και η χθεσινή πτώχευση του Διοργανωτή Ταξιδίων FTI. Ενόψει τούτου η αβεβαιότητα συνεχίζεται, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για φθάσουμε τα περσινά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα”.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κύπρου, για την επίτευξη των σκοπών και στόχων του, αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και προσφέρει διάφορες υπηρεσίες στα μέλη του. Εκπρόσωποι του Συνδέσμου συμμετέχουν ενεργά σε πολλές επίσημες επιτροπές που έχουν συσταθεί από την κυβέρνηση ή από ημικρατικούς οργανισμούς, που σχετίζονται με τους διάφορους τομείς της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα με την οικονομία της Κύπρου. Προκειμένου να προστατεύσει και να προωθήσει τα συμφέροντα των μελών του, ο Σύνδεσμος λαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες και κάνει παραστάσεις στην Κυβέρνηση, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε διάφορες Επίσημες Οργανώσεις και στα Σωματεία Εργαζομένων σε οικονομικά, βιομηχανικά, εμπορικά, εργατικά, νομοθετικά, κοινωνικά και άλλα θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Ο Σύνδεσμος είναι μέλος της HOTREC, του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024