Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣημάδια ανάκαμψης στον τουρισμό της Κύπρου

Σημάδια ανάκαμψης στον τουρισμό της Κύπρου

Έντονο ενδιαφέρον από τη βρετανική και άλλες αγορές –εκτός της γερμανικής- παρουσιάζεται, όσον αφορά στις προκρατήσεις Απριλίου για την καλοκαιρινή περίοδο στην Κύπρο…

Έντονο ενδιαφέρον από τη βρετανική και άλλες αγορές –εκτός της γερμανικής- παρουσιάζεται, βάσει των στοιχείων της Eurostat όσον αφορά στις προκρατήσεις Απριλίου για την καλοκαιρινή περίοδο στην<...> Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας. Μάλιστα όσον αφορά για τις προκρατήσεις Απριλίου η υψηλή μείωση που είχε παρουσιαστεί το Φεβρουάριο και Μάρτιο, έχει κατέβει στο 10-12%.

Πολύ καλές προοπτικές προδιαγράφονται και για τη χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου είπε ο κ. Λιλλήκας, πιο καθαρή εικόνα, όμως, όσον αφορά στα συνολικά αποτελέσματα του έτους θα προκύψει με τις προκρατήσεις του Μαΐου. Υπάρχουν, πάντως, υπογράμμισε ο κ. Λιλλήκας σοβαρές προοπτικές τα αποτελέσματα να κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν έχει πληροφορίες κατά πόσον τουρίστες, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο για διακοπές, έχουν εκφράσει την επιθυμία να περάσουν και κάποιες μέρες στα κατεχόμενα ο υπουργός απάντησε: «Έχω καθημερινή σχεδόν επαφή με το Σύνδεσμο Κυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων. Είχαν γίνει κάποιες κρούσεις από ξένους οργανισμούς. Ήταν κρούσεις διερευνητικής φύσεως. Δόθηκε η απάντηση εκ μέρους του ΚΟΤ και των Κυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, τους οποίους ευχαριστώ για τη συνεργασία, και για την ώρα δεν έχουμε από κανένα ξένο οργανισμό οποιαδήποτε προσπάθεια ή απόφασή του να προβεί σε προγραμματισμό διανυκτερεύσεων στα κατεχόμενα. Αντίθετα, μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των ξένων διοργανωτών ταξιδίων ήταν θετική, σεβόμενοι την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης. Έχουμε ετοιμάσει και ένα κείμενο με τον ΚΟΤ, σε συνεργασία και με τη Γενική Εισαγγελία, με το οποίο θα ενημερώνουμε τους ξένους διοργανωτές ταξιδίων για όλες τις ευθύνες που αναλαμβάνουν οι ίδιοι για τη μετάβαση τουριστών στα κατεχόμενα όπου, δυστυχώς, η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει και να αναλάβει δεσμεύσεις στη βάση της κυπριακής νομοθεσίας».

Σε ερώτηση, επίσης, κατά πόσον Ελληνοκύπριοι έχουν κλείσει ξενοδοχεία στα κατεχόμενα για τις διακοπές τους ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αυτοί αριθμούν μόνο μερικές δεκάδες και ότι δεν θα πρέπει να υπερβάλλουμε στους αριθμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024