Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣυζήτηση για θέματα τουριστικής συνεργασίας Κύπρου – Ισπανίας

Συζήτηση για θέματα τουριστικής συνεργασίας Κύπρου – Ισπανίας

Θέματα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού συζήτησαν ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας και ο πρέσβης της Ισπανίας στην Κύπρο Ignacio Garcia-Valdecasas Fernandez

Θέματα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού συζήτησαν ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας και ο πρέσβης της Ισπανίας στην Κύπρο Ignacio Garcia-Valdecasas Fernandez<...>.

Όπως δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λιλλήκας, οι Ισπανοί είναι διατεθειμένοι παρέχουν τεχνική βοήθεια την Κύπρο όσον αφορά στην παροχή βίζας στους Ρώσους υπηκόους γιατί διαθέτουν ένα ειδικό σύστημα software, με το οποίο εκδίδουν περίπου 200.000 βίζες το χρόνο χωρίς πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό τεχνικοί από την Κύπρο θα επισκεφτούν την ισπανική πρεσβεία στη Μόσχα και την Μαδρίτη.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. “Σκεφθήκαμε να εξετάσουμε τη δυνατότητα κάποιες πτήσεις από την Ισπανία προς τη Μέση Ανατολή να πραγματοποιούν σταθμό (stop over) στη Λάρνακα είπε ο υπουργός.

Τη συνάντηση απασχόλησαν, επίσης, θέματα που αφορούν το εμπόριο και τον επιχειρηματικό τομέα, για τα οποία ο κ. Λιλλήκας ανέφερε σχετικά “ήδη οργανώσαμε εμείς την περασμένη βδομάδα ένα σεμινάριο στη Μαδρίτη και, συγκεκριμένα το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ισπανίας, που είχε μεγάλη επιτυχία. Συζητήσαμε το θέμα να οργανωθεί και στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο και το ΚΕΒΕ παρόμοια επίσκεψη Ισπανών επιχειρηματιών.

Τέλος, μια ιδέα του κ. πρέσβη που συζητήσαμε είναι όπως οι Ισπανοί επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις τους χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως βάση για αξιοποίηση των αγορών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και του είπα ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024