Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίM. Κόνσολας: 'Ολοκληρωμένο σχέδιο και ισχυρά κίνητρα για να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στα νησιά'
Περιφέρεια

M. Κόνσολας: 'Ολοκληρωμένο σχέδιο και ισχυρά κίνητρα για να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στα νησιά'

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στη Βουλή σε ουσιαστικά κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές, που θα περιλαμβάνουν επιδότηση για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις τουριστικές επιχειρήσεις (έναν κλάδο που περιλαμβάνει ταξί, ξενοδοχεία, επαγγελματικά οχήματα και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων).

Σημαντικές προτάσεις για να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στα νησιά, κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι τα νησιά αποτελούν προνομιακό χώρο για να ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένο πιλοτικού σχεδίου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου, μέσα από μια ευρεία διϋπουργική συνεργασία, που θα έχει δύο στόχους:
1ον: Τη δημιουργία ενός πλαισίου για την ανάπτυξη υποδομών σε αυτά τα νησιά.
2ον: Τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων και κινήτρων για να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση.

Αναφέρθηκε σε ουσιαστικά κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές, που θα περιλαμβάνουν:

  • επιδότηση για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις τουριστικές επιχειρήσεις (έναν κλάδο που περιλαμβάνει ταξί, ξενοδοχεία, επαγγελματικά οχήματα και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων),
  • μείωση φόρων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, επιδότηση αγοράς και δωρεάν θέσεις στάθμευσης,
  • κίνητρα και χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη δικτύου σημείων φόρτισης στον αστικό ιστό των νησιών και στο οδικό δίκτυο, καθώς και για την εγκατάσταση υποδομών επαναφόρτισης σε ξενοδοχεία και σημεία ενδιαφέροντος.

Όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας, “μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορούν να αντληθούν πόροι για να καταστούν τα νησιά μας σημείο αναφοράς για την ηλεκτροκίνηση ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023