Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΜ. Βρετανία: Η στέψη του Καρόλου και η Eurovision εκτοξεύουν τα τουριστικά έσοδα
Διοργανώσεις

Μ. Βρετανία: Η στέψη του Καρόλου και η Eurovision εκτοξεύουν τα τουριστικά έσοδα

Μόνο το Λίβερπουλ αναμένει έσοδα περίπου 40 εκατομμυρίων λίρων από δαπάνες ξένων και εγχώριων τουριστών.

Ο τουρισμός είναι μια από τις πιο ζωντανές βιομηχανίες του σύγχρονου κόσμου. Μεταβάλλεται αναλόγως με το κοινωνικά δρώμενα, τα οποία έχουν τη δύναμη να εκτοξεύσουν αλλά και να ισοπεδώσουν τα έσοδα. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η Αθήνα του 2004, όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες έδωσαν το έναυσμα στις υποδομές και στον τουρισμό να κινηθούν σε άλλες ταχύτητες.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει αυτό το διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή τη στιγμή στη νησιωτική χώρα της Ευρώπης πραγματοποιούνται δύο μεγάλες διοργανώσεις, η στέψη του βασιλιά Καρόλου και ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision, οι οποίες αναμένεται να γεμίσουν τα ταμεία με πάνω από 1 δισ. λίρες.

Με την Eurovision να είναι προ των πυλών, πολλοί είναι εκείνοι που καταφθάνουν στην χώρα για να παρακολουθήσουν από κοντά τον μουσικό διαγωνισμό. Οι εν λόγω τουρίστες έχουν ήδη αυξήσει τα έσοδα των λιμένων στη Βρετανία κατά 40 εκατ. λίρες.

«Όχι μόνο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθούν αυτό το εμβληματικό γεγονός, αλλά αναμένουμε επίσης 100.000 επιπλέον επισκέπτες να μείνουν και να απολαύσουν τη φανταστική περιοχή μας, κάτι που φυσικά σημαίνει τεράστια ώθηση στις δαπάνες των επισκεπτών», δήλωσε η Janice Mears, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Liverpool City Region Growth Company.

Το Λίβερπουλ αναμένει έσοδα περίπου 28 εκατομμυρίων λιρών από δαπάνες ξένων τουριστών, ενώ ο εγχώριος τουρισμός θα αποφέρει επιπλέον 12 εκατομμύρια λίρες.

Στο 1 δισ. τα έξτρα έσοδα τον Μάϊο

Η UK Hospitality εκτίμησε ότι ένας συνδυασμός της στέψης του Βασιλιά Καρόλου, μιας σειράς τραπεζικών αργιών και του διαγωνισμού της Eurovision θα μπορούσε να δώσει ώθηση 1 δισεκατομμυρίου λιρών για τον κλάδο της φιλοξενίας αυτόν τον μήνα.

«Ο Μάιος έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας ιστορικός μήνας για τον τομέα της φιλοξενίας», δήλωσε η Kate Nicholls, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024