Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΜεγάλη Επιτυχία για το Δείπνο «Γαστρονομικές Διαδρομές της Πιερίας»
Προορισμοί

Μεγάλη Επιτυχία για το Δείπνο «Γαστρονομικές Διαδρομές της Πιερίας»

Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας
Ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ Γιώργος Καραλής

Η δράση «Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας» παρουσίασε την τοπική κουζίνα σε Αθηναίους και δημοσιογράφους, ενισχύοντας την τουριστική προβολή της περιοχής με επιτυχία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) η δράση με το δείπνο «Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας». Μια πρωτοβουλία που είχε σαν κατευθυντήρια αναφορά τη γνωριμία του Αθηναϊκού κοινού και των δημοσιογράφων της πρωτεύουσας  με το γαστρονομικό πλούτο της Πιερίας.

Στο δείπνο, μια βραδιά γεύσεων που παραχώρησαν οι διοργανωτές στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του λεκανοπεδίου της Αττικής και θεσμικούς αντιπροσώπους του τουρισμού, ο βραβευμένος chef, Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του δημιούργησαν και  πρόσφεραν εύγευστα πιάτα Πιερικής γαστρονομίας με εδέσματα από προϊόντα  που παράγει η γη μας και με επίγραμμα «Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας».

Η γευστική συνάντηση στο πλαίσιο παρουσίασης του προορισμού «Πιερία/Olympus Riviera Greece» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 15 Ιουνίου 2024,  στο εστιατόριο «Varoulko Seaside», στο Μικρολίμανο του Πειραιά με την επιμέλεια της Open Ways. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας και του ΠΟΤΑΠ για την τουριστική προβολή και αναβάθμιση της Πιερίας, στις οποίες συνδράμουν σημαντικά το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

ΠΟΤΑΠΟι παρευρισκόμενοι εκθείασαν τις πρωτοβουλίες των δύο φορέων της Πιερίας για την τουριστική ανέλιξη του νομού και εξέφρασαν την ικανοποίηση για τη μοναδικότητα των γευστικών απολαύσεων που αποπνέουν τα δημιουργήματα της γης του Ολύμπου και των Πιερίων.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τονίζει: «Η γευσιγνωσία των εδεσμάτων της Πιερίας αποτελεί σημαντική παράμετρο στο σύνολο των τουριστικών δεδομένων της Πιερίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της περιοχής μας ως έναν σημαντικό γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό. Δεχθήκαμε τα ευμενέστερα σχόλια από όλους για τις γεύσεις του τόπου μας. Όλα αυτά αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών μας για την τουριστική αναβάθμιση της Πιερίας» .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής, επεσήμανε: «Η εξωστρέφεια αποτελεί για τον ΠΟΤΑΠ βασική κατεύθυνση των επιλογών μας. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί το Αθηναϊκό κοινό τίμησε με την παρουσία του τη δράση μας αυτή, όσο και τη δημοσιογραφική οικογένεια που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να γνωρίσει και να δημοσιοποιήσει και μια άλλη πλην αξιόλογη πλευρά της Πιερίας, τη γαστρονομία. Αναμφίβολα οι γεύσεις, οι οσμές και τα χρώματα των εδεσμάτων και κρασιών της Πιερίας μας γοήτευσαν όλους με τα αισθητήρια όργανα να βρίσκονται στην κορύφωση. Εντείνουμε τις δράσεις μας με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατό πληρέστερη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας, ιδιαίτερα τώρα στην αιχμή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου».

Ετικέτες
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024