Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝ. Δένδιας προς Πελοποννήσιους: Μην επαναλάβετε τα (τουριστικά) λάθη της Κέρκυρας, της Ρόδου και της Κρήτης
Τουριστική πολιτική

Ν. Δένδιας προς Πελοποννήσιους: Μην επαναλάβετε τα (τουριστικά) λάθη της Κέρκυρας, της Ρόδου και της Κρήτης

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, 1η Ιουνίου, η σύσκεψη στην Καλαμάτα για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας προήδρευσε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου στην Καλαμάτα, με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.

Ο κ. Δένδιας, χαιρετίζοντας τις εργασίες της σύσκεψης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για τον τουρισμό: “Περιττό να πω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ένα εκπληκτικό τουριστικό προϊόν, δε χρειάζεται να αναφερθώ σε εξαιρετικές περιοχές και επίσης έχετε το μέγα προσόν να είστε μία αναδυόμενη τουριστική αγορά. Σας το λέω εγώ που προέρχομαι από μία ώριμη τουριστική αγορά. Έχετε τη μεγάλη ευκαιρία να μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος, τα λάθη που έκανε η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη. Να βάλετε με σωστό τρόπο το τουριστικό σας προϊόν, το οποίο είναι εξαιρετικό, στην αγορά, να αναπτύξετε την κρουαζιέρα, η οποία είναι απίστευτη πηγή εισοδήματος, την τεράστια και εκπληκτική ακτογραμμή της Πελοποννήσου, την δυνατότητα που έχετε μέσω του καινούργιου οδικού άξονα να έχετε ταχύτατη επικοινωνία με το κέντρο και άρα μικρό κόστος μεταφοράς για τον τουρίστα επιβάτη υψηλής ποιότητας, τις εξαιρετικές νέες μονάδες πανευρωπαϊκής φήμης που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της επαιτείας και των παράνομων μικροπωλητών στις παραλίες: “Αυτή η εικόνα δε συνδυάζεται με το τουριστικό προϊόν. Άρα πρέπει και αυτά να τα καταπολεμήσουμε. Η επαιτεία σε ποινική αξιολόγηση είναι πολύ χαμηλά, σε στοιχείο καταστροφής όμως του τουριστικού προϊόντος σας διαβεβαιώ είναι πάρα πολύ ψηλά. Θα πηγαίνατε ποτέ με τα παιδιά σας σε μια περιοχή που κάθε δευτερόλεπτο θα ερχόταν ένας επαίτης και θα σας ζάλιζε, για να κάνετε διακοπές;”.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη και το γενικό γραμματέα του ίδιου υπουργείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο (ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη) για την πολύ καλή συνεργασία τους. “Αυτό το Υπουργείο και η Υπουργός έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Ελπίζω θα έχουμε την καλύτερη σεζόν που είχαμε ποτέ. Αλλά η πρόκληση είναι τεράστια. Θα έχουμε 17.000.000 τουρίστες”, τόνισε ο κ. Δένδιας.

Αναλυτικότερα, στην σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών και Δασοπυρόσβεσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αντιπύραρχος Ηλίας Γιόβας και άλλοι αξιωματικοί. Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε ο υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι άλλων κρατικών αρχών, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και των Ενώσεων Ξενοδόχων, επαγγελματικών σωματείων, Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών ομάδων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024