Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΝέα αυξητική τάση από την αγορά της Δανίας για το 2020
Τάσεις

Νέα αυξητική τάση από την αγορά της Δανίας για το 2020

Ο Τ.Ο. Primo Tours (με τα brands Suncharter, Arhus Charter και Verdn Dynamic Packages) διακινεί κάθε χρόνο πάνω από 50.000 Δανούς επισκέπτες στη χώρα μας, με το μερίδιο της Ελλάδας στις πωλήσεις του να υπερβαίνει του 60%, ενώ το 2020 άνοιξε για πρώτη φορά τον προορισμό της Χαλκιδικής (Ουρανούπολη, Άθως) έχοντας ήδη προπωλήσει πάνω από το 50% των θέσεων.

Η Ελλάδα παραμένει και φέτος στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Δανών τουριστών και μάλιστα με αυξητική τάση, σε συνέχεια της συνολικής ανόδου κατά 24,7% στις αφίξεις από την αγορά αυτή κατά την τριετία 2017-2019, με τους Δανούς που επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περσινή χρονιά να φτάνουν τους 492.266.

Το θετικό αυτό μήνυμα προέκυψε στη διάρκεια της έκθεσης “Ferie For Alle 2020“, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MCH (Messecenter Herning) στο Herning της Δανίας από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 1.100 εκθετών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ΤΟs, οι οποίοι διακινούν τον κυριότερο όγκο τουριστών προς την χώρα μας.

Ο ΕΟΤ έλαβε μέρος με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, καθώς και ξενοδοχειακή μονάδα της Αργολίδας. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 63.000, μεγάλη μερίδα των οποίων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέους  ελληνικούς προορισμούς.


Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών, κ. Π. Μούρμας, με τα στελέχη της υπηρεσίας Veronika Ryumina (αριστερά) και κα Πηνελόπη Καμάρη, στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικών Χωρών, κ. Παύλος Μούρμας, είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Primo Tours (με τα brands Suncharter, Arhus Charter και Verdn Dynamic Packages), Bjarke Hansen και την group chief of contracting της ίδιας εταιρείας, Katja Levato, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές για την περαιτέρω στενή συνεργασία των δύο πλευρών σε δράσεις προβολής. Ο συγκεκριμένος T.O. διακινεί κάθε χρόνο περισσότερους από 50.000 Δανούς επισκέπτες στη χώρα μας, με το μερίδιο της Ελλάδας στις πωλήσεις του να υπερβαίνει του 60%, ενώ το 2020 άνοιξε για πρώτη φορά τον προορισμό της Χαλκιδικής (Ουρανούπολη, Άθως) έχοντας ήδη προπωλήσει πάνω από το 50% των θέσεων.

Σημαντικές ήταν, επίσης, οι συναντήσεις του κ. Μούρμα με νέα τουριστικά γραφεία που έχουν εντάξει την Ελλάδα στα προγράμματα τους, όπως το Active Tours (Active Family Holidays-Hiking & Biking) και το Mixx Travel, το οποίο συμπεριλαμβάνει την Κρήτη στα προγράμματα του 2020, ενώ η Καλαμάτα και η Λέσβος θα είναι οι νέοι προορισμοί από την Δανία για τους ΤΟs Bravo Tours (Suntours) και Apollo, αντίστοιχα.

Τέλος, με τον εκδότη του περιοδικού του αεροδρομίου Billund της Δανίας “Check in Billund”, Lars Dyhr και τον ιδιοκτήτη του περιοδικού “Vagabond“, Marcus Andamsen, συμφωνήθηκε η διοργάνωση από τον ΕΟΤ δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) εντός του 2020, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από τα περιοδικά αυτά.

Η Χαλκιδική μετά από 30 χρόνια επιστρέφει στην αγορά της Δανίας
Η Χαλκιδική συμμετείχε με δικό της stand στο περίπτερο της εθνικής συμμετοχής.
Η συνεργασία του Tour Operator Primo Tour με το Prima Holidays, η οποία προβλέπει απευθείας πτήση charter από το Billund της Δανίας στη Θεσσαλονίκη και συμβόλαια με τέσσερα ξενοδοχεία της ΒΑ Χαλκιδικής έδωσε και έτοιμο πακέτο διακοπών, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι προκρατήσεις έχουν καλύψει πάνω από το 50% του προγράμματος.

Η Χαλκιδική γενικά είναι ένας νέος τουριστικός προορισμός για τους πολίτες της Δανίας. Οι Δανοί λατρεύουν την Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν εστίασαν ως τόπο διακοπών τους την Χαλκιδική. Ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργος Μπρουτζάς είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Tour Operators Primo Tours, Bravo Tours, Tvernoe Travel Group και Mixx Travel. Εκτός από το Primo Tours, που ξεκίνησε πρόγραμμα για την Χαλκιδική και του χρόνου αναμένεται να επεκταθεί και στην περιοχή της Κασσάνδρας με δεύτερη πτήση charter, όλοι οι υπόλοιποι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό. Κάποιοι από αυτούς έχουν βάλει τη Χαλκιδική στο πρόγραμμα τους ξεκινώντας με ολιγομελή γκρουπ.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023