Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΝέα διαφημιστική ταινία της Marketing Greece για τη Λέσβο
Προβολή προορισμού

Νέα διαφημιστική ταινία της Marketing Greece για τη Λέσβο

Μέσα από το video, στόχος της Marketing Greece είναι η προβολή του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, μέσα από μια ισορροπημένη συναισθηματική δοσολογία, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού που συνθέτουν τη μοναδική μελωδία ενός ευλογημένου τόπου, μιας εξαιρετικής πρότασης διακοπών, για διαφορετικά ενδιαφέροντα και μορφές τουρισμού.

Η Marketing Greece, o επιχειρησιακός βραχίονας μάρκετινγκ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ήδη έχει σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη καμπάνια για το νησί της Λέσβου για την τουριστική σεζόν 2017, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του για την έμπρακτη κοινωνική στήριξη προορισμών που έχουν επηρεαστεί από το προσφυγικό. 
 
Βασικό όχημα υλοποίησης της καμπάνιας αποτελεί το video με τίτλο «Λέσβος, μια αιγαιοπελαγίτικη συμφωνία», το οποίο αναδεικνύει τις αυθεντικές αξίες των ανθρώπων ενός μοναδικού τόπου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός νησιού, της Λέσβου, που την κάνουν ένα παγκόσμιο σύμβολο. Με κεντρική ιδέα την μελωδία, την ενορχήστρωση των στοιχείων που συνθέτουν μια «Αιγαιοπελαγίτικη Συμφωνία», ένα ποίημα – ωδή για το νησί που έδωσε ένα διεθνές παράδειγμα ανθρωπιάς, απαγγέλλεται μέσα από την ταινία. Μέσα από το video, στόχος της Marketing Greece είναι η προβολή του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, μέσα από μια ισορροπημένη συναισθηματική δοσολογία, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λέσβου που συνθέτουν τη μοναδική μελωδία ενός ευλογημένου τόπου, μιας εξαιρετικής πρότασης διακοπών, για διαφορετικά ενδιαφέροντα και μορφές τουρισμού.  
 
Με ειδικά γυρίσματα στο νησί και χρήση των πιο σύγχρονων πρακτικών κινηματογράφησης αναδεικνύονται τα αριστοκρατικά νεοκλασικά, τα πολυάριθμα μοναστήρια και πλήθος αρχαίων μνημείων που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία του νησιού. Όλα τα παραπάνω παντρεύονται αρμονικά με τις μαγικές εικόνες του συναρπαστικού φυσικού τοπίου, της θάλασσας και της ομορφιάς των ακτών, της αυθεντικότητας των ανθρώπων, της σύγχρονης εικόνας της Λέσβου με την πλούσια πολιτιστική ζωή, τη γνήσια γαστρονομική παράδοση και τις ειδικές προτάσεις δραστηριοτήτων στη φύση.   
 
Η ταινία δημιουργήθηκε στα ελληνικά με στόχο την εσωτερική αγορά και στα αγγλικά για τις ανάγκες της προώθησης στο εξωτερικό. Για το 2017, έχει σχεδιαστεί μια πολυεπίπεδη καμπάνια προβολής η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής προώθησης μέσα από το ψηφιακό οικοσύστημα του Discovergreece.com. Με πάνω από 3.000.000 επισκέπτες το χρόνο και με 1.150.000 μέλη της ψηφιακής κοινότητας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Discovergreece.com (η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα φίλων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για την Ελλάδα), η Λέσβος προωθείται σε αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Τουρκίας και Ελλάδος, μέσω ειδικών εφαρμογών, διαγωνισμών, διαφημίσεων στο διαδίκτυο, ενώ σχεδιάζονται και υλοποιούνται ενέργειες δημοσίων σχέσεων και bloggers activations. 
 
Σημειώνεται ότι η νέα καμπάνια έρχεται ως συνέχεια των ενεργειών προβολής που υλοποίησε η Marketing Greece για την Λέσβο το 2016. 
 
Ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, δήλωσε: “Η στοχευμένη χρονικά τουριστική προβολή το πρώτο πεντάμηνο του 2017, την περίοδο των κρατήσεων, μας οδήγησε στον έγκαιρο προγραμματισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση των εργαλείων (όπως για παράδειγμα τα γυρίσματα και η παραγωγή της ταινίας το καλοκαίρι του 2016), για το νησί της Λέσβου, που χρειάζεται την υποστήριξή μας περισσότερο από κάθε άλλον προορισμό στην Ελλάδα. Η Marketing Greece, ως το κοινωνικό εργαλείο μάρκετινγκ του ΣΕΤΕ, στηρίζει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και τους προορισμούς που επλήγησαν από το προσφυγικό. Εκτός από τη Λέσβο, υποστηρίξαμε ενεργά και αποτελεσματικά το νησί της Κω, ενώ σχεδιάζουμε ενέργειες προβολής για τη Χίο και τη Σάμο. Αισθάνομαι περήφανος που η Marketing Greece, με την στρατηγική κατεύθυνση του ΣΕΤΕ για έμπρακτη στήριξη των προορισμών που χρήζουν υποστήριξης λόγω του προσφυγικού, σήμερα παρουσιάζει την επόμενη καμπάνια για την Λέσβο, διαφημιστικές ταινίες και μιντιακό πρόγραμμα προώθησης, με προϋπολογισμό που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ιδιωτικούς πόρους και εταιρείες που στηρίζουν με όραμα το έργο που επιτελεί η Marketing Greece“. 
 

 

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023